29 Ιουνίου 2012

Επιστολή τήρησης των δεσμεύσεων από τον κ. Σαμαρά

"Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, που προκύπτουν από την  συμφωνία διάσωσης", αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Παράλληλα αναδεικνύει την ανάγκη "ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση".
Το πλήρες κείμενο της επιστολής, που διανεμήθηκε χθες από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε., έχει ως εξής: 

«Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.

Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων.

Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη όλων των στόχων.

Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μού επιτρέψουν να ταξιδέψω».
________________________________
Σημείωση: το σκίτσο είναι της Έφης Ξένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου