13 Ιουνίου 2012

Κον Μπετίτ για τις ελληνικές εκλογές

Ο ηγέτης των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον Μπετίτ, επισήμανε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές της, θεωρώντας πάντως ότι η λογική της κατάργησης του μνημονίου δεν θα βρει ανταπόκριση στην Ευρώπη.

"Δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα των εκλογών. Όμως για ένα πράγμα είμαι σίγουρος. 
Αν κερδίσει η Αριστερά θα πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση. Και μόλις την φτιάξει, θα πρέπει να μιλήσει και να πει 'τέρμα το μνημόνιο. Αμήν'. Και μετά τι θα κάνει; Η Ευρώπη λέει ότι το μνημόνιο ισχύει. Αμήν! Και θα πάνε όλοι στην εκκλησία και θα πουν αμήν. Ή θα μιλήσουν και θα βρουν μια λύση ή θα υπάρξει κρίση. Αν δεν μιλήσουν, τι θα γίνει; Η Ευρώπη δεν θα δίνει χρήματα. Η Αριστερή κυβέρνηση δεν θα έχει χρήματα. Και πως θα πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους; Είμαι βέβαιος ότι ένας αρχηγός κράτους είτε είναι Δεξιός, είτε Αριστερός, είναι υποχρεωμένος να διαπραγματευτεί. 
Είμαι βέβαιος ότι την Κομισιόν, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ τους συμφέρει να διαπραγματευτούν. Αλλιώς θα χάσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν είμαστε σε παιδική χαρά", επισήμανε ο ηγέτης των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο.

"Δεν είμαι σίγουρος, όπως ούτε εσείς, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, ούτε ξέρω ποια θα είναι τα αιτήματα όσων αναλάβουν την διακυβέρνηση μετά τις εκλογές. Τούτου δοθέντος η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, grexit όπως την λέμε, θα βλάψει τον ελληνικό λαό. Ο δικός μου φόβος είναι ότι αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη δεν θα υπάρξει καμιά απολύτως πίεση για να αλλάξει το πελατειακό σύστημα στην χώρα. Η Ελλάδα θα έχει το δικό της νόμισμα και θα επιστρέψει στις υποτιμήσεις για να είναι ανταγωνιστική" ανέφερε μεταξύ των άλλων οΝτανιέλ Κον Μπετίτ.

Πηγή: http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17573&subid=2&pubid=29427317

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου