18 Απριλίου 2013

Φράουλες και αίμα στη Μανωλάδα

Αντιδράσεις, στο εσωτερικό της χώρας αλλά και διεθνώς, έχει προκαλέσει η αιματηρή-ρατσιστική επίθεση, που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή της Μανωλάδας, όταν περίπου 200 μετανάστες, οι περισσότεροι από το Μπανγκλαντές, εργαζόμενοι στην καλλιέργεια της φράουλας, απαίτησαν από τους επιστάτες τα δεδουλευμένα 6 μηνών, που τους όφειλε η επιχείρηση. 

Οι επιστάτες απάντησαν στο αίτημα με καραμπίνες, πυροβολώντας στο ψαχνό εναντίον των αλλοδαπών εργατών γης, τραυματίζοντας περίπου 30, κάποιους από τους οποίους σοβαρά.


Η απάνθρωπη αυτή επίθεση ενόπλων και οι τραυματισμοί διαμαρτυρόμενων αλλοδαπών καλλιεργητών, καταδικάζονται από το σύνολο (σχεδόν) της ελληνικής κοινωνίας.
Το θέμα κάνει το γύρο του κόσμου από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που αναπαράγουν την είδηση με μελανά χρώματα.
Το διαδίκτυο κατακλύστηκε από αφίσες που προτρέπουν τους καταναλωτές να μποϊκοτάρουν τις «ματωμένες φράουλες».


Δυστυχώς, ο ρατσισμός στη χώρα μας καλά κρατεί.






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Προ δύο ημερών το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας έκρινε αθώο τον επιχειρηματία, που κατηγορούνταν για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα και τον έναν επιστάτη. Αντίθετα, έκρινε ένοχους άλλους δύο επιστάτες για τα αδικήματα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της απλής συνέργειας σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών αντίστοιχα, και τους επέβαλε ποινές 14 και 7 ετών. Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεση θα πρέπει να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα οι δύο καταδικασθέντες να αφεθούν ελεύθεροι.
    Ωστόσο, προς αναίρεση διαφαίνεται ότι «οδεύει» η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου στον απόηχο της έντονης πολιτικής και κοινωνικής κριτικής που ασκήθηκε
    πηγή: http://www.kathimerini.gr/778430/article/epikairothta/ellada/pros-anairesh-h-apofash-gia-manwlada

    ΑπάντησηΔιαγραφή