10 Σεπτεμβρίου 2013

Ψηφίστηκε o νόμος για τη θανάτωση αδέσποτων σκύλων στη Ρουμανία

Ψηφίστηκε από τη Βουλή της Ρουμανίας ο νόμος που επιτρέπει τη θανάτωση των αδέσποτων σκύλων, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Ο νόμος, ο οποίος επιτρέπει τη θανάτωση με ευθανασία των αδέσποτων αν δεν τα ζητήσει κάποιος μέσα σε διάστημα 14 ημερών, ψηφίστηκε με 266 ψήφους υπέρ, 23 κατά και 20 αποχές, ενώ εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονταν έξω από το κοινοβούλιο κατά του νόμου αυτού.

Η ψήφιση του νέου νόμου έρχεται μια εβδομάδα μετά το θάνατο ενός τετράχρονου παιδιού που κατασπαράχθηκε από σκύλους κοντά σε πάρκο στο Βουκουρέστι.

Η παρουσία περίπου 40.000 αδέσποτων σκύλων στο Βουκουρέστι, μια πόλη 1,7 εκατ. κατοίκων, είναι ένα θέμα πολεμικής που επανέρχεται στη Ρουμανία.

Ένα μέρος της ρουμανικής κοινής γνώμης και οι φιλοζωικές ενώσεις προωθούν ως λύσεις για το πρόβλημα τη στείρωση και την υιοθεσία.

Ένα άλλο μέρος του πληθυσμού, καθώς και ορισμένα πολιτικά κόμματα, υποστηρίζουν αντιθέτως την ευθανασία.

Ένας προηγούμενος νόμος που επέτρεπε τη θανάτωση των αδέσποτων σκύλων είχε κηρυχθεί αντισυνταγματικός τον Ιανουάριο του 2012.

Το κείμενο που εγκρίθηκε θα πρέπει τώρα, πριν τεθεί σε ισχύ, να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Τράιαν Μπασέσκου, ο οποίος τάσσεται υπέρ της θανάτωσης των αδέσποτων.


Πηγές: http://news.in.gr και http://www.tovima.gr 10.09.2013

Το δικό μας σχόλιο:
Όταν δεν μπορούν να βρουν άλλη λύση στο πρόβλημα εκτός από το θάνατο, τότε ντροπή τους.


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου