27 Ιουλίου 2016

Με κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν οι αντιεξουσιαστές

Με κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη απάντησαν οι αντιεξουσιαστές στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τριών κτιρίων τα οποία είχαν καταληφθεί από άτομα που φαίνεται ότι πρόσκεινται στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Στο μεταξύ, την αντίθεσή του στην εκκένωση των υπό κατάληψη χώρων εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ!

Συγκεκριμένα οι αντιεξουσιαστές, σε σχετική ανάρτησή τους, αναφέρουν:
«Ως άμεση απάντηση στα πογκρόμ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους κατειλημμένους χώρους στέγης προσφύγων - μεταναστών, καταλάβαμε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας, ζητώντας ταυτόχρονα την αμεση απελευθέρωση των διωκόμενων συντρόφων μέχρι τις 12.00, καθώς και την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου, μέσα στους χώρους του οποίου βρίσκεται τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση εκκένωσης αφορούσε το πρώην Ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», που βρίσκεται στη οδό Γρ. Λαμπράκη στην 'Ανω Τούμπα, το «Μανδαλίδειο» στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης κι ένα οκταώροφο κτίριο επί της Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της πόλης. Τα πρώτα δύο οικήματα είναι ιδιοκτησίας του Δημοσίου, ενώ το τρίτο ανήκει σε ιδιώτη.

Η έφοδος στα κτίρια και η εκκένωσή τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πραγματοποιήθηκε μετά από εισαγγελική παραγγελία. Πραγματοποιήθηκαν 100 προσαγωγές από το εσωτερικό των τριών κτιρίων και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης των προσαχθέντων. Από αυτές οι 70 έγιναν συλλήψεις και η αστυνομία θα προχωρήσει στη σύνταξη κατηγορητηρίων προκειμένου οι συλληφθέντες να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ποινικής Αγωγής. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Σχολιάζοντας την επιχείρηση εκκένωσης το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
«Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους. Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς». 

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, tovima.gr

1 σχόλιο:

  1. Αλλοδαποί είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι 64 από τους 74 συλληφθέντες κατά τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη, που τελούσαν υπό κατάληψη. Πρόκειται για «αλληλέγγυους» προερχόμενους από ευρωπαϊκές χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή