2 Φεβρουαρίου 2021

Διαστρέβλωση του «Μολών Λαβέ» από την Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν

Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, νέα βουλευτής των Ρεπουμπλικανων από την Τζόρτζια στις ΗΠΑ , εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες με μάσκα που φέρει το σύνθημα «Μολών Λαβέ» (γραμμένο Molon Labe).

«Οι πεποιθήσεις της Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν είναι τόσο παράδοξες –μεταξύ άλλων θεωρεί ότι οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια προκλήθηκαν από λέιζερ που εκτοξεύθηκαν από το Διάστημα κατόπιν διαταγής Εβραίου τραπεζίτη– που είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς αν κατανοεί το νόημα του “Μολών Λαβέ”. Οι Ιδρυτές Πατέρες των ΗΠΑ, Τόμας Τζέφερον, ο οποίος αλληλογραφούσε με τον Αδαμάντιο Κοραή, Τζον Ανταμς, Αλεξάντερ Χάμιλτον και Τζέιμς Μάντισον, που γαλουχήθηκαν με την αρχαιοελληνική γραμματεία, θα πρέπει να γυρίζουν στον τάφο τους, μαζί με τον Λεωνίδα», σχολιάζει στην «Καθημερινή» ο εμβληματικός Βρετανός ιστορικός Ρίτσαρντ Κλογκ.

«Πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό στο οποίο δεν αξίζει να δώσει κανείς έκταση. Διαχρονικά η αρχαία Ελλάδα ήταν και παραμένει ένα μεγάλο χωράφι πολιτισμού από το οποίο αντλούν επιχειρήματα και ιδανικά, συχνά διαστρεβλώνοντάς τα, δεξιοί και αριστεροί, φεμινιστές και αντιφεμινιστές και κάθε λογής ρεύματα», λέει από την πλευρά της η βυζαντινολόγος-ιστορικός και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.


Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, που ασπάζεται ακραίες θεωρίες συνωμοσίας και έχει προκαλέσει την οργή πολλών συναδέλφων της εξαιτίας της άρνησής της να φορέσει μάσκα, έχει απειλήσει Δημοκρατικούς βουλευτές, ενώ τάσσεται υπέρ του δικαιώματος οπλοκατοχής. Δημοκρατικοί –αλλά και ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές– ζητούν την απομάκρυνσή της από την επιτροπή Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Βουλής ή ακόμη και την καθαίρεσή της από το Σώμα.

Αλλά εκείνη στον δικό της κόσμο! «Είχα καταπληκτικό τηλεφώνημα με τον καλύτερο πρόεδρο όλων των εποχών, τον πρόεδρο Τραμπ! Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη για τη στήριξή του. Ο αιμοσταγής Τύπος και οι σοσιαλιστές Δημοκρατικοί, που μισούν την Αμερική, μου επιτίθενται, όπως πάντα κάνουν κατά του προέδρου Τραμπ», έγραψε στο Twitter η Γκριν.

Πηγή: Στοιχεία από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου