23 Φεβρουαρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 23.2.2021

Παραμυθένιο υπερθέαμα με ουράνιο τόξο από τους παγωμένους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Ο μεγαλύτερος λαβύρινθος χιονιού στον κόσμο στον Καναδά καλωσορίζει και πάλι τους πελάτες του.

Ουράνιο τόξο από τους παγωμένους καταρράκτες

Εικόνες που θα μπορούσαν να είναι βγαλμένες από τη «βασίλισσα του χιονιού» ή κάποια ταινία του Χόλιγουντ. Όμως είναι αληθινές. Τις τελευταίες εβδομάδες στο Οντάριο κάνει τέτοιο κρύο που κάποιος θα έλεγε ότι μπορεί να παγώσουν οι καταρράκτες του Νιαγάρα. Και πράγματι οι εικόνες αυτό δείχνουν.

Όσοι τολμούν να κυκλοφορήσουν με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες απόλαυσαν ένα υπερθέαμα με τον παγωμένο καταρράκτη που τον έλουζε ένα ουράνιο τόξο. Όμως, τα φαινόμενα μπορεί να απατούν. Σύμφωνα με τα Niagara Parks, οι θερμοκρασίες ψύχους θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σχηματισμούς πάγου, δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση του «παγωμένου καταρράκτη». Αν και μπορεί να μοιάζει με αυτό, στην ουσία είναι μία μορφή οφθαλμαπάτης.


«Σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, η ομίχλη και το φιλμ αρχίζουν να σχηματίζουν μια κρούστα πάγου πάνω από το νερό που τρέχει, κάνοντάς το να φαίνεται σαν να έχουν σταματήσει οι καταρράκτες. Ωστόσο, «το νερό συνεχίζει να ρέει κάτω από τις στρώσεις πάγου», δήλωσαν τα Niagara Parks το 2019, όταν συνέβη κάτι παρόμοιο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, στους καταρράκτες του Νιαγάρα οι θερμοκρασίες έφτασαν τους -15 ° C, τη χαμηλότερη θερμοκρασία για φέτος σύμφωνα με το The Weather Network. Όσο για τους καταρράκτες, σύμφωνα με τα Niagara Parks, η μόνη φορά που πραγματικά σταμάτησε η ροή του νερού ήταν τον Μάρτιο του 1848.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ο μεγαλύτερος λαβύρινθος χιονιού στον κόσμο 

Μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας ο μεγαλύτερος λαβύρινθος χιονιού στον κόσμο, στο A Maze In Corn στο Σεντ Αντόλφ της Μανιτόμπα στον Καναδά, καλωσορίζει και πάλι τους πελάτες, καθώς άρχισαν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί γαι την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Ο λαβύρινθος χιονιού είναι ακόμη μεγαλύτερος από έναν παρόμοιο που είχε ανοίξει το 2019, στην ίδια τοποθεσία και καταγράφηκε ως ο μεγαλύτερος από το Γκίνες. Εκτός από τον τεράστιο λαβύρινθο, υπάρχουν επίσης γλυπτά χιονιού, τσουλήθρες και τρέξιμο με μεγάλα έλκηθρα. 


Οι επισκέπτες επιτρέπεται να είναι σε ομάδες έως πέντε ατόμων, ενώ οι μάσκες είναι υποχρεωτικές. Όμως, οι εσωτερικοί χώροι θέρμανσης είναι κλειστοί και δεν υπάρχουν διαθέσιμα τραπέζια για πικνίκ. Ο λαβύρινθος αναμένεται να είναι ανοιχτός έως τον Μάρτιο, ανάλογα με τον καιρό.

Πηγές: naftemporiki.gr , winnipeg.ctvnews.ca

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου