2 Φεβρουαρίου 2021

Αδ. Γεωργιάδης σε εστιάτορες: «Όποιος θέλει να παραδώσει τα κλειδιά του, τα παίρνω εγώ»

«Όποιος θέλει να παραδώσει τα κλειδιά του, τα παίρνω εγώ», είπε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση που του τέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η ερώτηση αφορούσε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) ότι θα συνεδριάσει την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 στις 10 π.μ. και «θα πραγματοποιηθεί συλλογή κλειδιών των καταστημάτων μαζικής εστίασης απ' όλη την Ελλάδα, με σκοπό την παράδοσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Δ.Σ. και αντιπροσώπων της εστίασης απ' όλη την Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης την παίρνω. Την παραλαμβάνω εγώ. Γιατί όταν ακούω έναν άνθρωπο σήμερα οτι έχει ένα κατάστημα εστίασης, το οποίο δεν πληρώνει ενοίκιο, δεν πληρώνει εργαζομένους, παίρνει επιστρεπτεα προκαταβολή και το κράτος του πληρώνει τα πάγια έξοδα, θεωρεί οτι είναι αδικημένος σε αυτή τη χώρα. Ο κακός συνδικαλισμός την ώρα της συμφοράς δεν μου αρέσει».

Η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, όπως ήταν εύλογο, προκάλεσε αντιδράσεις:

Σχετικά με το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως «δεκάδες χιλιάδες καταστηματάρχες και εργαζόμενοι της εστίασης βρίσκονται σε απόγνωση, αντιμέτωποι όχι απλά με κίνδυνο λουκέτων και απολύσεων, αλλά πλέον με αδυναμία επιβίωσης. Ο αρμόδιος υπουργός, κ. Γεωργιάδης, δεν βρίσκει λέξη να πει για την ανάγκη μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, κουρέματος του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας και ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων, αντί για κουτσουρεμένα επιδόματα αναστολής της εργασίας τους. Απαντά στην αυτονόητη διαμαρτυρία τους μόνο με ειρωνεία και προκλήσεις, καλώντας τους να παραδώσουν σε εκείνον και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους…».

Σε δηκτικό σχόλιο προέβη και το ΚΙΝΑΛ, το οποίο διερωτάται «πόσα εστιατόρια μπορεί να αγοράσει ο κ. Γεωργιάδης;».

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤΙ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι η χθεσινή του απάντηση ότι "όποιος εστιάτορας θέλει να του παραδώσει τα κλειδιά της επιχείρησής του, ευχαρίστως θα τα έπαιρνε", αποτελούσε «μια λεκτική υπερβολή απέναντι σε μια συνδικαλιστική υπερβολή».

Πηγές: Στοιχεία από iefimerida.gr, tvxs.gr, skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου