10 Φεβρουαρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 10.2.2021

Μαορί βουλευτής αρνείται να φορέσει γραβάτα στο κοινοβούλιο. Την θεωρεί "αποικιακή θηλιά"!
Πορτρέτο της Καμάλα Χάρις από θρυμματισμένο γυαλί μπροστά από το Lincoln Center στην Ουάσινγκτον.
«Παρέλαση» σπιτιών για τη γιορτή της «Τσικνοτρίτης» του καρναβαλιού στη Νέα Ορλεάνη.

Μαορί βουλευτής αρνείται να φορέσει γραβάτα στο κοινοβούλιο

Το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε σήμερα και έδωσε τον λόγο σε Μαορί βουλευτή, από τον οποίο είχε ζητηθεί χθες να αποχωρήσει από την αίθουσα επειδή αρνούνταν να φορέσει γραβάτα, μολονότι ούτε σήμερα φορούσε το αξεσουάρ αυτό, το οποίο χαρακτηρίζει "αποικιακή θηλιά".

Το πρόβλημα αυτό προέκυψε χθες, Τρίτη, όταν ο συνεπικεφαλής αυτός του κόμματος των Μαορί διώχθηκε από το ημικύκλιο διότι δεν ήταν κατάλληλα ενδεδυμένος σε συνεδρίαση για την υποβολή ερωτήσεων. 

Ο κ. Γουαϊτίτι, ο οποίος έχει ένα παραδοσιακό τατουάζ των Μαορί σε όλο το πρόσωπο και φοράει μαύρο καουμπόικο καπέλο, επιχειρηματολόγησε ότι φορούσε παραδοσιακή ενδυμασία των Μαορί γι' αυτού του είδους την περίσταση. "Δεν πρόκειται για μια γραβάτα, αλλά για μια πολιτιστική ταυτότητα", σημείωσε ο βουλευτής, ο οποίος θεωρεί την γραβάτα "αποικιακή θηλιά",

Ο πληθυσμός των Μαορί αντιπροσωπεύει περίπου το 15% των 5 εκατομμυρίων κατοίκων της Νέας Ζηλανδίας και είναι ο λιγότερο ευνοημένος της χώρας, έχοντας τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας και, ανεργίας. 

Πηγή: 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πορτρέτο της Καμάλα Χάρις από θρυμματισμένο γυαλί

Σε ένα καινούργιο έργο τέχνης απαθανατίστηκε η Καμάλα Χάρις, η οποία έγραψε ιστορία αναλαμβάνοντας ως πρώτη Μαύρη και Ασιάτισσα τα καθήκοντα της αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Το γλυπτό του Ελβετού καλλιτέχνη Simon Berger εγκαταστάθηκε από το National Women History's Museum και το δίκτυο Chief μπροστά από το Lincoln Center στην Ουάσινγκτον. 

Είναι κατασκευασμένο από θρυμματισμένο γυαλί, συμβολίζοντας τον θρυμματισμό της υάλινης οροφής - ευθεία αναφορά στην αγγλική έκφραση «shattering of the glass ceiling» -, που εμποδίζει γυναίκες να ανέλθουν σε θέσεις εξουσίας.

Πηγή: amna.gr

«Παρέλαση» σπιτιών για τη γιορτή της «Τσικνοτρίτης» του καρναβαλιού

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών στη Νέα Ορλεάνη της Λουσιζιάνα έχουν διακοσμήσει τα σπίτια τους με τέτοιον τρόπο που να θυμίζουν άρματα στην παρέλαση για τον εορτασμό της Mardi Gras (ή Fat Tuesday ή Λιπαρή Τρίτη), η οποία φέτος αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού. 

Η Μαρντί Γκρα που φέτος είναι στις 16 Φεβρουαρίου (
γιορτάζεται 47 μέρες πριν από το Πάσχα) αφορά τις γιορτές του Καρναβαλιού και θα μπορούσε να συγκριθεί με το δικό μας έθιμο της Τσικνοπέμπτης. 

Οι κάτοικοι στη Νέα Ορλεάνη παροτρύνθηκαν να διακοσμήσουν τα σπίτια τους, με θεματολογία που ποικίλει από χαρούμενα και φωτεινά σπίτα άρματα έως ζωολογικούς κήπους, αλλά και να κάνουν βόλτα στην πόλη παρατηρώντας το πώς στόλισαν οι υπόλοιποι τα δικά τους. Έτσι αντί για την παρέλαση αρμάτων, έχουμε την ...παρέλαση των κατοίκων.

Πηγή: naftemporiki.gr

1 σχόλιο:

 1. Γεια σας Κυρίες και κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό δάνειο, ένα προσωπικό δάνειο, ένα στεγαστικό δάνειο ή ένα δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείων, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

  Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να ικανοποιήσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

  Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για δάνειο.
  * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
  * Ευέλικτο ποσό - Αποφασίσετε πόσα χρήματα θέλετε να δανειστείτε.
  * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
  * Ευέλικτο επιτόκιο - Προσιτό επιτόκιο 3%.
  * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
  * Ευέλικτη αποπληρωμή - Παίρνετε την πιθανότητα να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
  * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
  * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και εξειδίκευση.
  * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης χρημάτων. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο, επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Οι μεσάζοντες / σύμβουλοι / μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα συνεργαστούμε για τα οφέλη όλων των εμπλεκόμενων μερών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή