26 Φεβρουαρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 26.2.2021

Όταν η νύφη και ο γαμπρός πετούν στα σύννεφα με αερόστατο στη Βόρεια Καρολίνα.
Αποζημίωσε, με απόφαση δικαστηρίου, την πρώην γυναίκα του για οικιακές εργασίες στην Κίνα.
Αποκαθηλώθηκε το τελευταίο άγαλμα του δικτάτορα Φράνκο στην Ισπανία. 

Η νύφη και ο γαμπρός πετούν στα σύννεφα 

Με αυστηρή τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Βόρεια Καρολίνα προτείνει γάμο στα σύννεφα, πιο συγκεκριμένα σε αερόστατο. 

Με σκηνικό την οροσειρά Blue Ridge, στην πόλη Άσβιλ το ξενοδοχείο The Foundry καλεί τα ζευγάρια και λίγους καλεσμένους σε μία όχι παραδοσιακή γαμήλια τελετή χάρη στη συνεργασία με εταιρεία που διοργανώνει πτήσεις με αερόστατα.

Με αρκετό χώρο για έως και 16 άτομα στο αερόστατο, τα ζευγάρια μπορούν ακόμη να επιλέξουν να έχουν τη σημαντική μέρα της ζωής τους ζωντανή μουσική από βιολιστή.

Εκτός από την τελετή στον ουρανό, το πακέτο περιλαμβάνει επίσης δωμάτια για τους καλεσμένους, σαμπάνια, σουίτα για τους νεόνυμφους και σοκολατένια δώρα για 20 άτομα από τοπικό κατάστημα. Στο πακέτο περιλαμβάνεται και η γαμήλια δεξίωση.

Πηγές: naftemporiki.gr, ΑΜΠΕ

Αποζημίωσε την πρώην γυναίκα του για οικιακές εργασίες

Η κινεζική δικαιοσύνη υποχρέωσε έναν άνδρα να καταβάλει στην πρώην σύζυγό του περισσότερα από 6.000 ευρώ ως «αποζημίωση» για τις οικιακές εργασίες που εκτέλεσε κατά τη διάρκεια του γάμου τους, προκαλώντας θερμές συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κα. Γουάνγκ, νοικοκυρά, δήλωσε ενώπιον δικαστηρίου του Πεκίνου ότι κατά τη διάρκεια του γάμου της ασχολήθηκε με τον γιο της και τις οικιακές εργασίες, ενώ ο σύζυγός της, «εκτός της εργασίας του, δεν ενδιαφερόταν και δεν συμμετείχε στις οικογενειακές υποχρεώσεις». Ετσι, η κα Γουάνγκ ζήτησε χρηματική αποζημίωση.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η γυναίκα είχε αναλάβει πράγματι περισσότερες οικιακές εργασίες και επεδίκασε το ποσόν των 50.000 γιουάν (6.400 ευρώ) ως αποζημίωση, στην πρώτη τέτοια δικαστική απόφαση στην Κίνα. Ομως, η κα Γουάνγκ, η οποία διεκδικούσε το ποσόν των 160.000 γιουάν (20.400 ευρώ) άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγές: Ναυτεμπορική , ΑΜΠΕ

Αποκαθηλώθηκε το τελευταίο άγαλμα του δικτάτορα Φράνκο 

Το τελευταίο άγαλμα του δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο αποκαθηλώθηκε την Τρίτη από τις πύλες της Μελίγια, έναν ισπανικό θύλακα και αυτόνομη πόλη στις βορειοδυτικές αφρικανικές ακτές.

Χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, μια ομάδα εργατών με ένα εκσκαφέα και τρυπάνια διέλυσε την πλατφόρμα από τούβλα στην οποία ήταν τοποθετημένο το άγαλμα, το σήκωσε με μια αλυσίδα γύρω από το λαιμό του και το περιτύλιξε με αεροπλάστ, πάνω σε ένα φορτηγό.

Το άγαλμα, που ανεγέρθηκε τρία χρόνια μετά το θάνατο του Φράνκο το 1978, τιμούσε τον ρόλο του δικτάτορα ως διοικητή της ισπανικής λεγεώνας στον πόλεμο του Ριφ, μια πολεμική σύγκρουση το 1920 από την Ισπανία και τη Γαλλία ενάντια στις φυλές των Βερβέρων της ορεινής περιοχής του Μαρόκου, Ριφ.

«Αυτή είναι μια ιστορική μέρα για την Μελίγια», δήλωσε η Έλενα Φερνάντες Τρεβίνο, υπεύθυνη για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό στον θύλακα, αφού η τοπική συνέλευση ψήφισε υπέρ της αποκαθήλωσης του αγάλματος, επισημαίνοντας ότι ήταν «το μόνο άγαλμα αφιερωμένο σε έναν δικτάτορα που παρέμενε σε δημόσια θέα στην Ευρώπη».

Πηγές: kathimerini.gr , Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου