10 Φεβρουαρίου 2021

Τσίπρας: «Δέχομαι το ρίσκο» που άλλοι αναλαμβάνουν

Αναλαμβάνει κάποιος ένα ρίσκο αποδεχόμενος τις όποιες επιπτώσεις, θετικές ή αρνητικές, στον ίδιο και όχι σε άλλους. Αυτό όμως δεν ισχύει για τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτός αποδέχεται το ρίσκο ...κάποιοι άλλοι να κολλήσουν κορωνοϊό στα συλλαλητήρια! Αντιδράσεις σε κυβέρνηση και κοινωνικά δίκτυα.

Την ώρα που τίθεται σε ισχύ το νέο καθολικό lockdown, σε μία προσπάθεια αποφυγής της περαιτέρω διάδοσης του κορωνοϊού, μία αποστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα από την συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA και τον Αντώνη Σρόιτερ, πυροδοτεί εκ νέου πολιτική αντιπαράθεση σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πορείες που έχουν λάβει χώρα κατά την διάρκεια της πανδημίας, παρά την απαγόρευσή τους με την σύμφωνη γνώμη των λοιμωξιολόγων, μίλησε για ρίσκο το οποίο ο ίδιος αποδέχεται, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην ίδια την κυβέρνηση τονίζοντας πως δεν πρέπει να φέρνει προς ψήφιση νομοσχέδια τα οποία εγείρουν κοινωνικές αντιδράσεις, όπως αυτό για την Παιδεια εν μέσω πανδημίας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Βεβαίως, δέχομαι το ρίσκο και γι' αυτό θεωρώ ότι το ορθό θα ήταν η κυβέρνηση να μη φέρει τέτοια νομοσχέδιο που εγείρουν σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις μέσα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέσα στην πανδημία».

Συνέχισε δε λέγοντας πως: «ο υποκινητής αυτών των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κυβέρνηση. Θα έπρεπε λοιπόν αυτή τη στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά την παγκόσμια κοινή γνώμη, είναι ότι στην περίοδο της πανδημίας, θα πρέπει ορισμένα μέτρα αναγκαία, καταστολής ελευθεριών, να μη γίνουν μόνιμα και να μη γίνουν ευκαιρία για τις εκάστοτε κυβερνήσεις προκειμένου να περάσουν μέτρα τα οποία θα είναι σε αντίθεση με την κοινή λογική και με την κοινή γνώμη».

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση προκάλεσε την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη, να επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για αδιαφορία από πλευράς του για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία των πολιτών από τον συνωστισμό στις πορείες. Παράλληλα ο κ. Ταραντίλης χαρακτηρίζει ανεύθυνη την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν μέσω μίας κρίσιμης περιόδου στην οποία η κοινωνία δίνει μάχη με την πανδημία.

Αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα (ενδεικτικά στο twitter):

Angie @angie22gr
Έχεις δικαίωμα να λες #δέχομαι_το_ρισκο μόνο για ό,τι αφορά εσένα και την οικογένειά σου. Όχι τους υπόλοιπους. Αυτός είναι αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης...Να τον χαίρεστε γίδια.

Φαρμακοτsίφτισσα @PharmaTsif
Βγήκε και είπε ο Τσίπρας οτι δέχεται το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι κορωνοϊό στις πορείες. Πώς ακριβώς δέχεται το ρίσκο; Θα τους περιθάλψει εκείνος; Αν πεθάνει κάποιος, θα τον αναστήσει; Από τύχη γλιτώσαμε παιδιά. #δέχομαι_το_ρίσκο

Ο ίδιος έχει κάνει το εμβόλιο και δεν κινδυνεύει. Δέχεται λοιπόν "το ρίσκο" να πεθάνουν άλλοι. Φανταστείτε να ήταν ακόμα πρωθυπουργός. Άγιο είχαμε. #δέχομαι_το_ρίσκο

Αλήτμπιρό @eboxgr
"Βέβαια θα στενοχωρηθώ πολύ που κάποιοι από σας θα πεθάνετε στην προσπάθειά μου να ξαναγίνω πρωθυπουργός, αλλά τι να γίνει; Γεννήθηκα για να θυσιάζομαι." #Δέχομαι_το_ρίσκο

Georgy Zhukov @GeorghyZhukov
#δεχομαι_το_ρισκο να κολλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, γιατί πως αλλιώς μετά θα σκούζω για την «ανυπαρξία ΜΕΘ»; Έχουμε σχέδιο κ. Σρόιτερ, δεν είμαστε δα τίποτα τυχαίοι.

Κωνσταντίνος Στάικος @staikos_
Ρίσκο με το δημοψήφισμα. Ρίσκο με τους Τούρκους. Ρίσκο με τον κορωνοιό. Ο Τζον Τάραμας της πολιτικής. #δέχομαι_το_ρίσκο

Πηγές: Στοιχεία από protothema.gr και twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου