11 Μαΐου 2024

Eurovision: Τα χασμουρητά και οι μορφασμοί της Μαρίνας Σάττι

«Δεν είχα την πρόθεση να προσβάλω κανέναν», υποστήριξε η Μαρίνα Σάττι σε ανάρτησή της, στον απόηχο του θορύβου που έχει ξεσπάσει για τη στάση της (χασμουρητά και μορφασμοί) την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη συνέντευξη Τύπου μετά τον ημιτελικό της Eurovision.

Ποικίλες αντιδράσεις και πολλαπλές ερμηνείες έχουν δοθεί σε βίντεο με τη Μαρίνα Σάττι από συνέντευξη τύπου στη Eurovision. Ενώ τον λόγο είχε λάβει η αποστολή του Ισραήλ, η καλλιτέχνις που εκπροσωπεί την Ελλάδα φαίνεται να εκφράζει "βαθιά κόπωση" με τις κινήσεις και τις χειρονομίες της, αφού χασμουριέται, ξεφυσά και ξαπλώνει πάνω στα χέρια της, ενώ ενδιάμεσα χαμογελά κοιτάζοντας τον φακό.

Το περιστατικό καταγράφηκε καθώς η τραγουδίστρια Εντεν Γκολάν από το Ισραήλ έδινε συνέντευξη σε ένα πάνελ στο Μάλμε της Σουηδίας, ενόψει του διαγωνισμού.

Πηγές της ελληνικής αντιπροσωπείας μεταφέρουν ότι «σε καμία περίπτωση η Μαρίνα δεν είχε σκοπό να προσβάλει την ισραηλινή αντιπροσωπεία». Οι ίδιες πηγές φέρεται να σχολίασαν πως από την αρχή της συνέντευξης Τύπου «αλληλεπιδρούσε και επικοινωνούσε με τους δημοσιογράφους στην αίθουσα τύπου και τους καλλιτέχνες στο πάνελ, όπως έκαναν και πολλοί συνάδελφοί της». 

Παράλληλα σημείωσαν πως «αν δει κανείς ολόκληρο το βίντεο θα διαπιστώσει ότι η Μαρίνα, δεν μπορούσε να κρύψει την κούρασή της σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου λόγω του εξοντωτικού προγράμματος των τελευταίων ημερών και όχι μόνο κατά τις δηλώσεις της Εντεν στην οποία εύχεται καλή επιτυχία στον τελικό».

Σημειώνεται ότι ανήμερα του 2ου ημιτελικού της Eurovision (την Πέμπτη), χιλιάδες άτομα με παλαιστινιακές σημαίες διαδήλωσαν στο Μάλμε της Σουηδίας. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ενώ διαμαρτυρήθηκαν για τη συμμετοχή του Ισραήλ στον μουσικό διαγωνισμό. 


Σε δηλώσεις της η Μαρίνα Σάττι υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν είχα την πρόθεση να προσβάλω κανέναν. Νομίζω όλες αυτές τις ημέρες που είμαστε εδώ πέρα και εγώ, αλλά και ολόκληρη η ελληνική αποστολή έχει φέρει μόνο θετική ενέργεια στην κοινότητα και χαρά όπου και εάν πηγαίναμε. Είμαστε εδώ για τη μουσική και έχουμε φτάσει στον τελικό μας στόχο, είμαστε στον τελικό».

Δηλώσεις, που δύσκολα θα πείσουν...

Πηγές: Με στοιχεία από kathimerini.gr, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου