3 Μαΐου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 3.5.2024

Ελεύθερος με 
περιοριστικούς όρους ο φονιάς που ήταν εκεί, άκρα δεξιά. 
Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην Αυγή, με αφορμή και την αποφυλάκιση του αρχηγού της "Χρυσής Αυγής" Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σημειώνεται ότι 
ο Νίκος Μιχαλολιάκος, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών, για την διεύθυνση του ναζιστικού μορφώματος της "Χρυσής Αυγής" που "υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος" ανέπτυξε αιματηρή δράση επί σειρά ετών, με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου Λαμίας. 
Τώρα, με την απόφαση τους οι δικαστές του Συμβουλίου, παρότι είχαν αρνητική εισαγγελική εισήγηση, αποδέχθηκαν την αίτηση που υπέβαλε ο Μιχαλολιάκος για την υφ' όρων απόλυσή του από την φυλακή, επιβάλλοντας του περιοριστικούς όρους.
Όμως, ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας θα ασκήσει έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας. Στην έφεσή του θα αναφέρει ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για αποφυλάκιση, καθώς δεν έχει επιδείξει μεταμέλεια και ηθική βελτίωση για τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, καθώς σε εκτεταμένη αρθρογραφία μέσω διαδικτύου εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου