21 Μαρτίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι Έλληνες ποιητές σήμερα, Τετάρτη 21 Μαρτιού 2012, την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.
Όχι άλλη μια διαμαρτυρία, αλλά μια ΑΛΛΗ διαμαρτυρία.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν καλλιτεχνικοί φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πολλοί εκδοτικοί οίκοι, και φυσικά πολίτες.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από τον Ιανό της Σταδίου, θα κάνει στάσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη, την Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο, στη συμβολή Ομήρου και Σίνα, για να καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος.

Εν τω μεταξύ, καλαίσθητες αφίσες με στίχους του Νικηφόρου Βρεττάκου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ποιητικής καμπάνιας, θα προωθήσει το ΕΚΕΒΙ σε μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου θα προβληθούν επιλεγμένα δείγματα από το έργο του.

Ας δούμε στη συνέχεια τη σχετική πρόσκληση για τη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας:

ΔIA-ΜΑΡΤΥΡΙΑ
παγκόσμια ημέρα ποίησης

21 Μαρτίου 2012, όχι άλλη μια διαμαρτυρία, αλλά μια ΑΛΛΗ διαμαρτυρία

"Εις σε προστρέχω Τέχνη της Ποιήσεως", Αν όχι τώρα πότε;

Επειδή μοιάζει ο χειμώνας να θέλει να εγκατασταθεί μόνιμα στις ζωές μας, αποτρέποντας τον ερχομό της άνοιξης.

Επειδή η απειλή μιας Έρημης Χώρας, γίνεται όλο και πιο πραγματική ως προοπτική μέλλοντος για τον τόπο μας.

Επειδή έχουμε κάθε λόγο να αμφιβάλλουμε αν η ποίηση μπορεί να γιορτάζει τη μέρα της, ακίνδυνα και αθώα, όταν γύρω μας καταρρέουν το δίκαιο, η πνευματική μας υπόσταση, η χώρα μας η ίδια. Θελήσαμε να συναντήσουμε εμείς την ποίηση και την άνοιξη, στους δρόμους της Αθήνας, να αναζητήσουμε στην αμηχανία, στον θυμό και στην απόγνωση που έχουν πια τα βλέμματα των συμπολιτών μας, την ελπίδα της Αντίστασης..

Ο Κύκλος Ποιητών, τα περιοδικά Poetix και Ποιητικά, οι εκδόσεις Μικρή Άρκτος και η αλυσίδα πολιτισμού IANOS καλούν ποιητές, συγγραφείς, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, εκδότες αλλά και κάθε πολίτη σε συν οδοιπορία / δια-μαρτυρία, την Τετάρτη 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, με όπλο την Ποίηση ενάντια στην Κρίση.

Σας καλούμε όλες και όλους, σε μια ΑΛΛΗ διαμαρτυρία: στις 21 Μαρτίου συνθήματά μας ας γίνουν τα ποιήματα, αναφορά μας οι Ποιητές μας, πλακάτ μας οι στίχοι που μπορούν να γεννήσουν έναν άλλο στοχασμό, ένα άλλο μέλλον μέσα από το παρόν και το παρελθόν μας.

Μια διαδήλωση υπεράσπισης ενός Πολιτισμού που δεν κρίνεται από την Κρίση, που όταν μνημονεύεται απαντά, με το δικό του τρόπο, στα όποια Μνημόνια…

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012
Με την Ποίηση ενάντια στην Κρίση
Προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το βιβλιοπωλείο Ιανός
Συν οδοιπορία προς το Σύνταγμα

Πηγές: www.21martiou.blogspot.com.
www.ekebi.gr
http://camerastyloonline.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου