20 Μαρτίου 2012

Οι φάκελοι των wikileaks για την Ελλάδα - Μέρος 6ο

Σε μία σειρά άρθρων σας παρουσιάζουμε συνοπτικά τα πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν για την Ελλάδα, από τις διαρροές αμερικάνικων εγγράφων στο wikileaks. 

Στο 6ο μέρος, διαβάστε για τη λαθρομετανάστευση στη χώρα μας και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις το 2006:

28 Ιουνίου 2006 - Συνάντηση Πακιστανού και Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα

Λαθρομετανάστευση Πακιστανών
  • Εκείνη τη στιγμή υπάρχουν μεταξύ 50.000-75.000 Πακιστανοί στην Ελλάδα, κυρίως στην Αθήνα. Κάθε χρόνο υπολογίζουν πως ~2.000 Πακιστανοί κατευθύνονται στην Ελλάδα.
  • Το Πακιστάν πιστεύει πως τα παράνομα κέρδη από τις λαθρομεταναστεύσεις στην Ελλάδα, χρησιμοποιούνται στο Πακιστάν για τη χρηματοδότηση αντικυβερνητικών ή και τρομοκρατικών οργανώσεων.
  • Έχουν δωθεί από το Πακιστάν στην Ελληνική κυβέρνηση τα ονόματα των αρχηγών του κυκλώματος, αλλά δεν έχουν λάβει απάντηση από τα υπουργεία εξωτερικών και δημόσιας τάξης. Το Πακιστάν πιστεύει πως αυτό συμβαίνει επειδή η Ελλάδα δεν έχει την κατάλληλη υποδομή για να τους συλλάβει, αλλά και λόγω διαφθοράς. Μάλιστα παρουσιάζει μαρτυρίες μεταναστών, οι οποίοι του αναφέρουν ότι πέρασαν εντελώς ανεμπόδιστοι τα ελληνικά σύνορα και πολλές φορές μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν και οχήματα του Ελληνικού Στρατού!
  • Οι αναφορές για διαφθορά ή αδιαφορία των ελληνικών δικαστικών αρχών είναι πολύ συχνή.

Διαφορές με την Τουρκία
  • Όλες οι εξαγγελίες των Ελλήνων πολιτικών για προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης (αναφορικά με τα Ελληνοτουρκικά θέματα) γίνονται μόνο για την ικανοποίηση των ελλήνων πολιτικών και των ΜΜΕ, καθώς καμια ελληνική κυβέρνηση έως τώρα δε θέλει να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.
  • Ο Γιώργος Παπανδρέου, ως υπουργός εξωτερικών, προώθησε ενεργά την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αποσύροντας τις περισσότερες διαφωνίες από ελληνικής πλευράς.
  • Το θέμα με την επέκταση των συνόρων (υδάτων) της Ελλάδας προέκυψε από ατυχή μετάφραση των προθέσεων του Γ. Παπανδρέου από τα ΜΜΕ. Οι δηλώσεις του Παπανδρέου είχαν γίνει μόνο για να ανέβει στις δημοσκοπίσεις και εσωτερικά στο Πασοκ.

Πηγή: ΣΚΑΪ, Wikileaks [1] [2]

2 σχόλια:

  1. Διάβασα στο naftemporiki.gr στις 17.3.2012 ότι: "Ο ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στη Βρετανία, αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές για την ανάδειξη της Γερουσίας στην Αυστραλία το 2013. Η παραπάνω είδηση ανακοινώθηκε από το WikiLeaks στο Twitter".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι στην Ελλάδα κατεβαίνει και επίσημα το ευρωπαϊκό κόμμα των πειρατών το ήξερες;

      Διαγραφή