17 Ιουνίου 2014

Mundial 2014 Day 6

Ημέρα 6η για το Μουντιάλ και ο πρώτος γύρος των ομίλων συμπληρώνεται σήμερα με τον τελευταίο όμιλο και τα παιχνίδια Βέλγιο-Αλγερία και Ρωσία-Νότια Κορέα.

Κάνοντας μια εκτίμηση για τα παιχνίδια που ήδη έχουμε δει παρατηρούμε ότι Ολλανδία και για ακόμη μια φορά Γερμανία κάνουν τη διαφορά.

Και οι 2 ομάδες στις πρεμιέρες τους συνέτριψαν τους δύσκολους αντιπάλους τους Ισπανία και Πορτογαλία αντίστοιχα. Σίγουρα η Γερμανία αποτελεί φαβορί για τον τίτλο αφού δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να της δημιουργήσει πρόβλημα. Χθες σε όλο τον αγώνα λειτουργούσε σα μια καλοκουρδισμένη μηχανή που όποτε ήθελε ανέβαζε ρυθμό και έβαζε γκολ. Εξαφάνισε τον κάτοχο της χρυσής μπάλας Ρονάλντο και είχε την υπεροχή σε όλο τον αγώνα. Οι όποιες ευκαιρίες έκανε η Πορτογαλία ήταν ατομικά λάθη των αμυντικών που 2-3 φορές πήγαν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Από την άλλη η Ολλανδία αντιμετώπισε τον αγώνα με την Ισπανία σα μια άτυπη ρεβάνς του τελικού του 2010 και έδωσε όλο της το πάθος για τη νίκη. Σίγουρα έδειξε δύναμη αλλά η Ισπανία δεν ήταν φρέσκια και δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία της στη συνέχεια αφού έχει αρκετές αδυναμίες κυρίως στην άμυνα που με πιο φρέσκιες ομάδες σίγουρα θα συναντήσει προβλήματα. Η Ισπανία όπως και στο τελευταίο Μουντιάλ είχε χάσει στην πρεμιέρα από την Ελβετία αλλά στη συνέχεια με 2 νίκες κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση. Μάλιστα με 4 συνεχόμενα 1-0 στα νοκ αουτ παιχνίδια πήρε και το Μουντιάλ. Είναι ομάδα με παίκτες αξίας οι οποίοι έχουν εγωισμό και είναι πάντα έτοιμοι να απαντήσουν στις προκλήσεις που συναντούν οπότε ας μη βιαστούμε να τους διαγράψουμε.

Όσο αφορά τον όμιλο της Εθνικής μας ομάδας αν και με πολύ άσχημη εμφάνιση ακόμα κρατάμε την τύχη στα χέρια μας αφού με 2 νίκες μπορούμε να περάσουμε. Το παράπονο του κόσμου που είδε την εθνική μας ομάδα ήταν ότι έδειξε να μην προσπαθεί και να μην τρέχει όσο μας έχει συνηθίσει. Κανείς δεν περιμένει να δει μια τρίπλα όπως αυτές του Messi και του Neymar αλλά περιμένει μια αγωνιστικότητα και προσπάθεια. Κάποιοι παίκτες σίγουρα απογοήτευσαν όπως ο Σαλπιγγίδης που δεν μας έχει συνηθίσει να τον βλέπουμε να κηνυγάει τον αντίπαλο για να τον φτάσει στο τρέξιμο αλλά το αντίθετο. Επίσης ο Χολέμπας έκανε πολλά λάθη και ο Μανιάτης με τον Κατσουράνη ήταν μάλλον σε άλλο γήπεδο. Όταν θέλεις να γυρίσεις ένα παιχνίδι δεν γίνεται οι 2 καλύτεροι παίκτες σου να είναι οι 2 αμυντικοί σου, ο Τοροσίδης και ο Παπασταθόπουλος. Σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα αφού η Ελλάδα πρέπει να σκοράρει και στα 2 παιχνίδια για να περάσει και να παίξει με επιθετικό προσανατολισμό που είναι αντίθετος από αυτόν που παίζει.

 Τέλος, βλέποντας τη Βραζιλία, δεν είναι το φόβητρο του παρελθόντος που όταν έπαιζε δεν ήξερες πόσο θα γράψει το κοντέρ. Δεν είναι η ομάδα που κάποιος θα φοβηθεί αλλά αν την υποτιμήσει θα το βρει μπροστά του. Θεωρώ ότι μία ομάδα όπως η Ισπανία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Αργεντινή δεν θα έχουν πρόβλημα αν τη βρουν μπροστά τους.






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Από τα μέχρι τώρα πράγματι η Ολλανδία και η Γερμανία θα άξιζαν να είναι το ζευγάρι του τελικού! Όσο για την Ελλάδα που απογοήτευσε νομίζω ότι έχει ανάγκη από μια γερή ανανέωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή