24 Ιουνίου 2014

"Ελ. Βενιζέλος" το Καλύτερο Αεροδρόμιο στην Ευρώπη 2014, στην κατηγορία του

Εξαιρετική διάκριση για το διεθνή αερολιμένα της Αθήνας, ο οποίος στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Συμβουλίου Αεροδρομίων της Ευρώπης (Airports Council International - Europe) βραβεύτηκε στη Φρανκφούρτη ως το «Καλύτερο Αεροδρόμιο στην Ευρώπη» για το 2014. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο των 10ων «Best Airport Awards», για την κατηγορία αεροδρομίων 10 έως 25 εκατ. επιβατών.

Το «Ελ. Βενιζέλος» ξεχώρισε στην αξιολόγηση των κριτών για τις επιδόσεις και τα αποτελέσματά του «σε ένα περιβάλλον έντονων προκλήσεων» και «για το εξαιρετικό αναπτυξιακό έργο του για την ανάκαμψη της κίνησης στην αγορά της Αθήνας, διατηρώντας παράλληλα ιδιαίτερη προσήλωση στην ποιότητα των υπηρεσιών του».

Για τη νέα διεθνή βράβευση του αεροδρομίου της Αθήνας, ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, δήλωσε: «Έχει εξαιρετική σημασία το γεγονός ότι διεθνείς φορείς με κύρος τοποθετούν στην κορυφή της Ευρώπης το αεροδρόμιο της Αθήνας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ελληνική επιτυχία που όχι μόνο αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών μας, αλλά παράλληλα αντανακλά στο διεθνές περιβάλλον την προσήλωση και συμβολή μας στην ανάκαμψη και στην ευρύτερη προβολή της πόλης και της χώρας μας».

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του και για τη δράση του σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών τιμήθηκε από το ACI-Europe με το βραβείο «Eco-Innovation Award», που συνιστά εξαιρετική διάκριση του αεροδρομίου της Αθήνας ως πρωτοπόρου σε έναν ακόμη σημαντικό τομέα των δραστηριοτήτων του.

Αναλυτικά τα βραβεία:
Στην κατηγορία 1-5 εκατ. επιβατών: London City Airport
Στην κατηγορία 5-10 εκατ. επιβατών: Stuttgart Airport
Στην κατηγορία 10-25 εκατ. επιβατών: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
Στην κατηγορία άνω των 25 εκατ. επιβατών: Barcelona El Prat Airport
Eco-Innovation Award: Oslo Airport


Πηγές: www.kathimerini.gr και www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου