8 Αυγούστου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 8.8.2016

(upd) Σε 10 υπολογίζονται τα κτίρια που κάηκαν στη Λευκάδα. Καταμέτρηση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας πραγματοποιεί αυτή την ώρα συνεργείο μηχανικών του νησιού.
 «Από τη φωτιά, που τέθηκε νωρίς το απόγευμα υπό πλήρη έλεγχο, έχουν καεί δέκα κτίσματα, με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να κάνει αυτή την ώρα πλήρη καταμέτρηση των ζημιών» ανέφερε ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταείδης. 
Νωρίτερα γράφαμε: Μεγάλη πυρκαγιά πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Λευκάδας, για άγνωστους έως στιγμής λόγους. Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί ήδη έξι παραδοσιακά ξύλινα σπίτια στην παλιά πόλη της Λευκάδας. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Από τις φλόγες δεν σώθηκε ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος της Λευκάδας, ενώ η πυρκαγιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, που μέχρι τώρα φέρεται να μην κινδυνεύει. 

Όλ. Γεροβασίλη για επίθεση στη Μονή Πετράκη: «Καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή» «Προκαλεί αποτροπιασμό η εμπρηστική επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα στο προαύλιο του κτιρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη. Οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. 

Ενα βήμα πριν από το μεγάλο deal o Σκλαβενίτης. Σε κομβικό σημείο με πολλές δυσκολίες στη διαπραγμάτευση βρίσκεται η προσπάθεια για τη διάσωση της αλυσίδας σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος με τα 700 καταστήματα, τους 11.000 εργαζομένους. Από τον όμιλο Σκλαβενίτη έχουν έτοιμο και το businnes plan που θα ακολουθήσουν για τη σωτηρία της αλυσίδας, αλλά η συμφωνία έχει κολλήσει στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες. 

Πολύνεκρη έκρηξη σε νοσοκομείο του Πακιστάν. Τουλάχιστον 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 56 άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της πόλης Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους. 

Μεξικό: Στους 39 ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες Τουλάχιστον 39 είναι οι νεκροί στο Μεξικό από τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στα ανατολικά της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Την κακοκαιρία έφερε ο κυκλώνας Ερλ, που πλέον έχει εξασθενήσει, ωστόσο η άλλη πλευρά της χώρας ετοιμάζεται για την τροπική καταιγίδα Χαβιέ. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Σκόπια από φονικές πλημμύρες. Η κυβέρνηση των Σκοπίων κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μία μέρα μετά τον θάνατο τουλάχιστον 21 ατόμων από ξαφνικές πλημμύρες που προκάλεσαν σφοδρές καταιγίδες. Οι καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισαν σπίτια, παρέσυραν μέρος του περιφερειακού δρόμου γύρω από τα Σκόπια και κατέστρεψαν αυτοκίνητα το βράδι του Σαββάτου. Τα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας υπέστησαν τις περισσότερες ζημιές.

Ερντογάν: Ανέφικτη η συμφωνία με Ε.Ε. χωρίς απελευθέρωση της βίζας. Στο θέμα τήρησης της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για το προσφυγικό επανέρχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με νεότερες δηλώσεις του. Θέτει μάλιστα και τον όρο απελευθέρωση της βίζας ως προϋπόθεση για την εφαρμογή της συμφωνίας, την οποία στην αντίθετη περίπτωση χαρακτηρίζει ως ανέφικτη. 

Κομισιόν προς Τουρκία: Απελευθέρωση της βίζας μόνο εάν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις. Τα συμφωνηθέντα με την Ε.Ε. 72 κριτήρια πρέπει να εκπληρώσει η Τουρκία, για να καταργηθεί η βίζα για τους πολίτες της χώρας, υπενθύμισε από τις Βρυξέλλες η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ύστερα από τις δηλώσεις Ερντογάν. 

Τουρκία: 13 Κούρδοι αντάρτες νεκροί από αεροπορική επιδρομή. Τουρκικά μαχητικά F-16 εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων των κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), δήλωσαν τη Δευτέρα στρατιωτικοί αξιωματούχοι.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου