17 Οκτωβρίου 2022

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 17.10.2022

Κάπου εκατό β
ουλευτές των Τόρις θα προσπαθήσουν να αποπέμψουν τη Λιζ Τρας από τον θώκο της πρωθυπουργού της Βρετανίας ανέφερε χθες ρεπορταζ της Daily Mail. Όμως η Τρας ..."τσιμεντώθηκε", καθώς είναι πιο δύσκολο να μετακινήσουν από τη θέση του ένα άγαλμα! Σκίτσο του Ben Jennings από ανάρτησή του στο twitter.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Daily Mail, οι εκατό και πλέον βουλευτές θα καλέσουν τον Γκρέιαμ Μπρέιντι, τον επικεφαλής της επιτροπής των Τόρις που οργανώνει τις εσωκομματικές διαδικασίες, να πει στην κυρία Τρας ότι «ο χρόνος της τέλειωσε» ή να αλλάξει τους κομματικούς κανόνες ώστε να επιτραπεί άμεσα η διεξαγωγή διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στην ηγεσία.

Επίσης, και η εφημερίδα The Times από την πλευρά της ανέφερε χθες πως κάποιοι κοινοβουλευτικοί διεξάγουν μυστικές συνομιλίες για την αντικατάσταση της κυρίας Τρας.

Η Βρετανία, που παραμένει βυθισμένη σε πολιτική κρίση, γνώρισε τρεις πρωθυπουργούς μετά το Brexit, την αποχώρησή της από την ΕΕ, το 2016. Η νέα πρωθυπουργός, Λιζ Τρας, που ανέλαβε την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και της κυβέρνησης μόλις τον περασμένο μήνα, υποσχόμενη να μειώσει τους φόρους, μάχεται για την πολιτική της επιβίωση μετά την άτακτη εγκατάλειψη τμημάτων-κλειδιών του προγράμματός της. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου