20 Οκτωβρίου 2022

Οι Γελοιογραφίες της Ημέρας 20.10.2022

Την παραίτησή της από τον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας ανακοίνωση σήμερα η Λιζ Τρας (
Liz Truss), μόλις 45 ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της. 

Εδώ, σε τρία σκίτσα των βρετανών σκιτσογράφων Dave Brown, Peter Brookes και Ben Jennings: 

Επάνω αριστερά: Στο καλάθι με τα σκουπίδια λοιπόν η Λιζ Τρας, σύμφωνα με το σκίτσο του Dave Brown στο Independent.

Ο κλοιός γύρω από
την κ. Τρας έσφιγγε τις τελευταίες εβδομάδες μετά το καταστροφικό δημοσιονομικό σχέδιο που παρουσιάσε, το οποίο προκάλεσε τριγμούς στις αγορές και δίχασε το Συντηρητικό κόμμα.

"Είμαι μαχητής και όχι λιποτάκτης" δηλώνει η Λιζ Τρας, στο σκίτσο του Peter Brookes, που τελικά πέταξε "λευκή πετσέτα" ανακοινώνοντας την παραίτησή της!

«Αναγνωρίζω, ότι δεν μπορώ να εκπληρώσω την εντολή με βάση την οποία εξελέγην από το Συντηρητικό κόμμα. Ως εκ τούτου μίλησα στον βασιλιά για να τον ενημερώσω ότι παραιτούμαι από τη θέση του επικεφαλής του Συντηρητικού κόμματος», δήλωσε η Τρας. 
Η πρωθυπουργία της ήταν η συντομότερη στην βρετανική ιστορία.

Πως ξεκινησε η Λιζ Τρας και πως φεύγει σε σκίτσο του Ben Jennings στη Guardian:

Οι διεκδικητές της ηγεσίας του Συντηρητικού κόμματος και, κατά συνέπεια, και του πρωθυπουργικού θώκου, θα χρειαστεί να λάβουν τη στήριξη τουλάχιστον 100 Συντηρητικών βουλευτών ώστε να θέσουν υποψηφιότητα, ανακοίνωσε απόψε ο Γκράχαμ Μπρέιντι, ο επικεφαλής της λεγόμενης «Επιτροπής 1922» που επιβλέπει τη διαδικασία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Την ίδια ώρα ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, επανέλαβε το κάλεσμά του για γενικές εκλογές.

Πηγές σκίτσων: Από αναρτήσεις στο twitter των Dave Brown @DaveBrownToonsPolitical Cartoon @Cartoon4sale και Ben Jennings @BJennings90

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου