22 Οκτωβρίου 2022

Οι Γελοιογραφίες της Ημέρας 22.10.2022

Την παραίτησή της από τον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας ανακοίνωσε την Πέμπτη η Λιζ Τρας (Liz Truss), μόλις 45 ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της. Η πρωθυπουργία της ήταν η συντομότερη στην βρετανική ιστορία. Για "παγκόσμιο ρεκόρ" κάνει λόγο ο Ηλίας Μακρής στο σκίτσο του στην Καθημερινή.

Οι διεκδικητές της ηγεσίας του Συντηρητικού κόμματος και, κατά συνέπεια, και του πρωθυπουργικού θώκου, θα χρειαστεί να λάβουν τη στήριξη τουλάχιστον 100 Συντηρητικών βουλευτών ώστε να θέσουν υποψηφιότητα. Ήδη, ο Ρίσι Σούνακ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί Μπόρις Τζόνσον, είναι ο πρώτος υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος που συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 100 βουλευτών-υποστηρικτών. Η Πένι Μόρντοντ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι προτίθεται να θέσει και αυτή υποψηφιότητα.  

Ο Μπόρις Τζόνσον ;έτοιμος και πάλι για την πρωθυπουργική κατοικία με το (reunion party) πάρτυ της επανένωσης! Ένα ακόμη σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή"

Ο Μπόρις Τζόνσον σκέπτεται να αποπειραθεί να κερδίσει μια δεύτερη θητεία στην πρωθυπουργία της χώρας, μόλις μερικές εβδομάδες αφότου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αξίωμα, με ορισμένους συναδέλφους του να προειδοποιούν ότι η επάνοδός του ίσως προκαλέσει μεγαλύτερο πολιτικό χάος. Πάντως, η διορία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων λήγει το απόγευμα της Δευτέρας. 

Δείτε και αυτά:
Οι Γελοιογραφίες της Ημέρας 20.10.2022
Το Σκίτσο της Ημέρας 21.10.2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου