1 Οκτωβρίου 2022

Η ΑΕΚ επέστρεψε στο σπίτι της, στο «ΟΠΑΠ Arena»

Σε δέκα φωτογραφίες 

Η «Αγιά Σοφιά OPAP Arena» άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής (30/9) διάπλατα τις θύρες της για να δεχθεί την ομάδα της και το λαό της, 19,5 χρόνια μετά το τελευταίο σφύριγμα στο «Νίκος Γκούμας», στις 3 Μαΐου 2003 με αντίπαλο τον Άρη.

Σε ένα κατάμεστο από 32.000 θεατές γήπεδο, με πολλούς από τους παριστάμενους να έχουν ξενυχτήσει έξω από την εγκατάσταση τη νύχτα της Πέμπτης, η ΑΕΚ εγκαινίασε το νέο γήπεδό της, ένα Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού.




Η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική. Ο φωτισμός, οι ήχοι, η ακουστική του χώρου, ο παλμός, ο ίδιος ο χώρος, δημιουργούσαν μια ατμόσφαιρα σουρεαλιστική, με τη μνήμη να γίνεται παρόν.

Ο Κώστας Νεστορίδης ήταν ο πρώτος που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena με κασκόλ της ΑΕΚ στα χέρια, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο.




Μετά την ολοκλήρωση του λόγου του, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκοψε μια κίτρινη κορδέλα, την «Κορδέλα της νίκης», για να ακολουθήσει πανζουρλισμός στις εξέδρες, η νύχτα σε αυτή την αθηναϊκή γωνιά να φωτιστεί από τα πυροτεχνήματα και οι γειτονιές να αντιλαλήσουν τον ύμνο της ΑΕΚ, που τραγούδησαν μ' ένα στόμα 32.000 άνθρωποι.

Ακολούθησε το βίντεο με τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος και το άναμμα των πυρσών του γηπέδου στη μνήμη εκείνων που διακόνησαν την ιδέα της Ένωσης και δεν βρίσκονται εν ζωή.



Ύστερα, η OPAP Arena υποδέχθηκε 22 παλαίμαχους άσους της Ένωσης, που ήταν οι: Κώστας Νεστορίδης, Αντώνης Παραγιός, Ανδρέας Σταματιάδης, Γιώργος Καραφέσκος, Κώστας Νικολαΐδης, Γιώργος Κεφαλίδης, Νίκος Σταθόπουλος, Παντελής Νικολάου, Χρήστος Αρδίζογλου, Θωμάς Μαύρος, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Λύσανδρος Γεωργαμλής, Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Χρήστος Βασιλόπουλος, Γιώργος Σαββίδης, Γιώργος Κούτουλας, Βασίλης Δημητριάδης, Χρήστος Κωστής, Ηλίας Ατματσίδης, Ντανιέλ Μπατίστα, Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, Μιχάλης Κασάπης, Ντέμης Νικολαΐδης. Ο 23ος ήταν ο παίκτης που αναγνωρίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) ως ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής τους 20ού αιώνα, ο «μάγος» Μίμης Παπαϊωάννου, που δεν κατάφερε να παραστεί για λόγους ανωτέρας βίας.

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στο ταξίδι της προσφυγιάς, με μια συγκινητική αναπαράσταση του μαρτυρικού οδοιπορικού των προσφύγων από τη Μικρά Ασία για να σώσουν τις ζωές τους.



Παρουσιαστές της ανεπανάληπτης αυτής βραδιάς ήταν οι Ναταλία Δραγούμη και Αντώνης Αντωνίου. Στα μουσικά δρώμενα συμμετείχαν οι Ποντιακής καταγωγής τραγουδιστές αδελφοί Τσαχουρίδη, Ματθαίος και Κωνσταντίνος και ο Παντελής Θαλασσινός, ενώ συνάρπασε με τους ήχους της η Φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων. Η βραδιά έκλεισε με τους παρουσιαστές να φωνάζουν ταυτόχρονα, «ΑΕΚ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ».

Πηγή: naftemporiki.gr
Φωτογραφίες: ΙΝΤΙΜΕ από το kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου