3 Μαρτίου 2018

Arthur Blank: Ρωτούσα τους πελάτες στην έξοδο γιατί δεν ψώνισαν

O Arthur Blank περί Ταπεινότητας*
(Οικοδόμος: Ιδρυτής Home Depot. Ιδιοκτήτης Atlanta Falcons)

«Όταν είχα την εταιρεία Home Depot, πάντα σταματούσα στην έξοδο τους πελάτες που έφευγαν χωρίς να ψωνίσουν τίποτα. Αυτοί ήταν που μας δίδαξαν τα περισσότερα. Το πιθανότερο ήταν ότι δεν είχαν έρθει στη Home Depot για βόλτα. Έρχονταν επειδή ήθελαν να αγοράσουν κάτι.
Και, με κάποιο τρόπο, τους είχαμε απογοητεύσει. Λάθος προϊόντα, λάθος τιμή, κακή εξυπηρέτηση – κάτι. Εκείνοι μας έλεγαν ποιο ήταν το πρόβλημα και τότε επεμβαίναμε και το διορθώναμε»


«Είχα την ίδια προσέγγιση και όταν αγόρασα την ομάδα των Atlanta Falcons. Εκείνο τον καιρό, το 40% του γηπέδου μας ήταν άδειο. Οι παίκτες μας χρειάζονταν γεμάτες τις κερκίδες, αλλά το μισό από το κοινό που ερχόταν στα παιχνίδια υποστήριζε την άλλη ομάδα. Γύριζα, λοιπόν, στην πόλη ρωτώντας τον κόσμο γιατί δεν αγόραζαν εισιτήρια. Δεν ρώτησα τους υπαλλήλους των Falcons – προσπαθούσαν να φέρουν κόσμο στο γήπεδο από το 1966 και δεν το είχαν καταφέρει. Ρώτησα όλους τους υπόλοιπους που έτυχε να γνωρίσω. "Γιατί δεν έρχεσαι στο Georgia Dome;". Είχαν πάντα κάποια εξήγηση. Κάναμε μια λίστα με τα προβλήματα και στη συνέχεια τα διορθώσαμε. Αυτή είναι η 15η χρονιά μου ως ιδιοκτήτη, και όλα τα παιχνίδια είναι sold out εκτός από δύο».

«Η δουλειά δεν είναι τόσο περίπλοκη. Αν δεις κάποιον να περπατά στην έρημο, θα είναι διψασμένος. Απλώς πρέπει να τον ρωτήσεις τι θέλει να πιει. Αν έχεις την ταπεινοφροσύνη να ακούς τους ανθρώπους κι όχι μόνο να τους πουλάς πράγματα, θα έχεις πολλούς πελάτες. Πάρα πολλοί επιχειρηματίες έχουν μεγάλο "εγώ" και δεν είναι πρόθυμοι να ρωτήσουν».

*Από την επετειακή λίστα του Forbes με τα 100 κορυφαία εν ζωή επιχειρηματικά μυαλά του πλανήτη 

Πηγή: capital.gr 27.02.2018






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου