20 Μαρτίου 2018

TAZ: Σαββίδης, «ο αγαπημένος ολιγάρχης του Τσίπρα»

Στα πρόσφατα έκτροπα με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη επανέρχεται η Tageszeitung, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle. 

Η Tageszeitung, η αριστερή εφημερίδα του Βερολίνου, στέκεται στις επαφές του ιδιοκτήτη της θεσσαλονικιώτικης ομάδας με την ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο πιστολέρο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι ο μόνος ολιχάρχης που εμπλέκεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για τον ΠΑΟΚ και το σύνολο του πρωταθλήματος είναι απαραίτητος». 

Ο ανταποκριτής της TAZ υπενθυμίζει την έφοδο του ένοπλου Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και τις απειλές της FIFA για ποδοσφαιρικό Grexit, ενώ προβαίνει στην εκτίμηση ότι παρά τα όσα συνέβησαν, «ο Σαββίδης θα παραμείνει πιστός στο ελληνικό ποδόσφαιρο». 

Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα, «το ότι ο Σαββίδης είναι σχεδόν απόλυτα απαραίτητος για το ελληνικό ποδόσφαιρο οφείλεται και στο γεγονός ότι δύο από τις εταιρείες του, η Σουρωτή και το Μακεδονία Παλλάς (…) είναι βασικοί χορηγοί της Super League και πληρώνουν πέντε εκατομμύρια ευρώ για την τρέχουσα και την επόμενη σαιζόν. Οι μικρότερες ομάδες εξαρτώνται επομένως εμμέσως και αυτές από τον Σαββίδη».

Η TAZ σχολιάζει ότι «χωρίς ολιγάρχες ούτως η άλλως δεν λειτουργεί τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο» και αναφέρει τα παραδείγματα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό, του Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΑΕΚ και του Γιάννη Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό.

Ο ανταποκριτής τονίζει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει καταφέρει να αλλάξει τίποτα σε ό,τι αφορά τα κακώς κείμενα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και σχολιάζει μάλιστα ότι «ο Σαββίδης που έγινε τώρα γνωστός ως ήρωας με το περίστροφο είναι μάλιστα κάτι σαν αγαπημένος ολιγάρχης του Τσίπρα. (…) Δημοσίως ο Τσίπρας μπορεί να έχει αποστασιοποιηθεί από τον πιστολέρο, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν θέλει να προβεί σε ρήξη με τον Σαββίδη και μαζί με αυτόν και με τους κατ' εκτίμηση ένα εκατομμύριο υποστηρικτές του ΠΑΟΚ», σχολιάζει η Tageszeitung.

Πηγή: Deutsche Welle 

Σχετικές αναρτήσεις: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου