8 Μαρτίου 2018

Άρθρο Σαμαρά στους FT: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη Δημοκρατία

Για υπονόμευση της Δημοκρατίας και απόπειρα εγκαθίδρυσης ενός λατινοαμερικάνικου τύπου ανελεύθερου καθεστώτος, κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με άρθρο του στους Financial Times, ο Αντώνης Σαμαράς. Αναφερόμενος δε στην υπόθεση Novartis, o πρώην πρωθυπουργός εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα για επιχείρηση πολιτικής λασπολογίας. Σχολιάζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για "ακροδεξιό παραλήρημα του σκιώδους προέδρου της ΝΔ".

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς στο άρθρο του στους FT αναφέρει: 

«Η κυβέρνηση υπό το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνασπισμό με το εθνικιστικό δεξιό κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έχει εξαπολύσει μία άνευ προηγουμένου επίθεση στους ανεξάρτητους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη». (...) 

«Είχαμε συγχωνεύσει όλες τις υπηρεσίες κατά της διαφθοράς σε έναν ανεξάρτητο οργανισμό, τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε, αντικαθιστώντας τον με μία κεντρικά ελεγχόμενη γενική διεύθυνση.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τις πολιτικές συνέπειες των καταστροφικών πολιτικών που ακολούθησε τα τελευταία τρία χρόνια. Η δημοτικότητά του έχει υποχωρήσει κατά το ήμισυ σε σχέση με την περίοδο που ανέλαβε την εξουσία, ενώ η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά πολύ στις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Τσίπρας μέσα στην απελπισία του επέλεξε ως έσχατη λύση την εξάλειψη των αντιπάλων του. Πρώην μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και θαυμαστής του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβες, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μετατρέψει μια υπόθεση που αφορά την εταιρεία Novartis από ένα παγκόσμιο σκάνδαλο υγείας σε μια ευκαιρία για πολιτική λασπολογία.

Εγώ και ένας άλλος πρώην πρωθυπουργός, ο Παναγιώτης Πικραμμένος καθώς και οκτώ ακόμη εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες κατονομαζόμαστε στη δικογραφία του εισαγγελέα κατά της διαφθοράς κατηγορούμενοι για διαφθορά στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Μας επέλεξαν με βάση ασαφείς και αβάσιμους ισχυρισμούς τριών «προστατευόμενων» μαρτύρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί έτσι ένα ανησυχητικό προηγούμενο: δύο πρώην πρωθυπουργοί διώκονται βάσει αθεμελίωτων ισχυρισμών από ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες. Στόχος του κ. Τσίπρα και των συναδέλφων του είναι να δυσφημίσουν τους αντιπάλους τους. Προφανώς δεν νοιάζονται για το γεγονός ότι το τελικό θύμα των πράξεών τους θα είναι η ελληνική δημοκρατία
». (...)

Και ο πρώην πρωθυπουργός ολοκληρώνει το άρθρο του με τα εξής:
«Η υπόθεση Novartis είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία μιας αποτυχημένης κυβέρνησης των δημαγωγών που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη δημοκρατική κυριαρχία για να εγκαθιδρύσουν ένα λατινο-αμερικανικού τύπου ανελεύθερο καθεστώς στην Ελλάδα. Δεν θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να κερδίσουν».

Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο Σαμαρά στους FT 

Για «ακροδεξιό παραλήρημα του σκιώδους προέδρου της ΝΔ» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στους Financial Times.

«Το ακροδεξιό παραλήρημα του σκιώδους προέδρου της ΝΔ, κ. Σαμαρά, έχει ξεπεράσει, πλέον, τα σύνορα της χώρας. Όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει τον πανικό του κάτω από τόνους εμφυλιοπολεμικής και ψυχροπολεμικής ρητορείας, δεν τα καταφέρνει. Ίσως γιατί γνωρίζει ότι, με αυτή την κυβέρνηση, όλοι είναι ίσοι έναντι του Νόμου, όσο "εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες" κι αν είναι» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Μπορεί, βέβαια, για πολλοστή φορά να καταγγέλλει την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Μπορεί να φαντάζεται προσπάθειες εγκαθίδρυσης λατινοαμερικάνικων καθεστώτων. Επισημαίνουμε, όμως, ότι στο άρθρο του στους Financial Times δεν αναφέρει ούτε λέξη για το FBI, αντιλαμβανόμενος ότι θα τον διαβάσουν και αμερικάνοι...».

Απάντηση Σαμαρά 

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά απαντώντας στο σχόλιο της κυβέρνησης για το άρθρο του στους Financial Times τόνισαν στο ΑθηναΪκό Πρακτορείο: «Αρέσει δεν αρέσει στον κ. Τσίπρα, η σκευωρία θα αποκαλυφθεί και διεθνώς».

Πηγή: Στοιχεία από kathimerini.gr


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου