5 Δεκεμβρίου 2018

«Χάθηκε» η αλληλογραφία του ΥΠΕΞ λόγω βλάβης στον σκληρό δίσκο

Συνέβη και αυτό: Μία βλάβη σε σκληρό δίσκο του Υπουργείου Εξωτερικών είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Υπουργείου από το 2005 και μετά.

Ο εν λόγω σκληρός δίσκος δεν είχε συντηρηθεί ποτέ, ενώ δεν υπήρχε ούτε αντίγραφο των αρχείων. Επίσης, η προσπάθεια ανάκτησης των emails εγκαταλείφθηκε, λόγω υψηλού κόστους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ χθες του Τάσου Τέλλογλου στον ΣΚΑΪ, εκτός των απορρήτων εγγράφων-emails, χάθηκε όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Με κονδύλι 15.000 ευρώ θα είχε αποφευχθεί η βλάβη, καθώς θα είχε πραγματοποιηθεί η αναγκαία συντήρηση, ενώ δύο ημέρες μετά τη βλάβη στον σκληρό δίσκο, το ΥΠΕΞ ενέκρινε κονδύλι 150.000 ευρώ και αγόρασε καινούριο εξοπλισμό.

Πάντως το γεγονός γεννά αρκετά ερωτηματικά...


Κάποια ενδεικτικά σχόλια στο twitter

Georghy Zhukov‏ @GeorghyZhukov
Οσο εμείς ασχολούμαστε με το αν θα βγει ο Ριχάρδος απ την στενή, στο ΥΠΕΞ του υπουργού Αλεξη χάθηκε (βολικά) όλη η αλληλογραφία από το 2005 έως χθες. Ο λόγος; Ξέχασαν να συντηρήσουν τον σέρβερ...

Θάνος Τζήμερος‏ @ThanosTzimeros
Και γυρίζουμε εμείς όλη την Ελλάδα μιλώντας για Εσθονία, Σιγκαπούρη και ηλεκτρονική διακυβέρνηση όταν όλοι αυτοί οι νεάντερταλ δεν ξέρουν τι θα πει backup. Από τύχη υπάρχουμε. (Εκτός αν έγινε επίτηδες...)

Ουίνστον Σμιθ‏ @Ouinston
Ο Τσιπρας δεν ήθελε να αναλάβει κανένας τη θέση του ΥΠΕΞ. Ο Τσιπρας δεν έχει κάνει ούτε μία ομιλία ως ΥΠΕΞ. Ξαφνικά οι σκληροί δίσκοι του ΥΠΕΞ «κάηκαν» κι έχει χαθεί ΟΛΗ η πρόσφατη αλληλογραφία. Σόρρυ, αλλά περιμένουν ότι αυτό το αφήγημα θα το χάψει κανένας;

Harry Theoharis‏ @htheoharis
Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει αυτή η είδηση! Το κράτος καταρρέει και «ημείς άδομεν»

George Lee‏ @Harhalas
Ο χρήστης George Lee έκανε Retweet FOCUSFM 103.6
Εκεί στο ΥΠΕΞ δεν σας έχουν πει τίποτα για την ύπαρξη του backup? Φανταστείτε τι σημεία και τέρατα περιείχαν τα e-mail του υπουργείου εξωτερικών.

ARK‏ @liberal2402
Χάθηκε ακόμη & η απόρρητη ηλ. αλληλογραφία του ΥπΕξ λόγω μη συντήρησης σκληρού δίσκου Ενώ εγκαταλείφθηκε η ανάκτηση λόγω κόστους Την ίδια στιγμή δόθηκαν 150 χιλ. για την αγορά νέου εξοπλισμού Πόσο βολικό για να κρύψει το #παρακρατος_ΣΥΡΙΖΑ την ΠΡΟΔΟΣΙΑ των Πρεσπών ε;

Γιαννης Λοβερδος‏ @YiannisLoverdos
Πρωτοφανές! Χάθηκε το αρχείο του ΥΠΕΞ λόγω... βλάβης στον σκληρό δίσκο. Τι λέει γι’ αυτό ο υπουργός Εξωτερικών Αλ. Τσίπρας? Μήπως το έκαναν...» φασίστες», που επιβουλεύονται την κυβερνησάρα του?

Ροΐδη Εμμονές‏ @roides
Τι σημαίνει "βλάβη στο σκληρό δίσκο ΥΠΕΞ" όταν έπρεπε να έχουν τουλάχιστον 4-5 συνεχή ταυτόχρονα back-up να λειτουργούν όλο το 24ωρο; Μιλάμε για Κρατικά Αρχεία. Τι ερασιτεχνισμός είναι αυτός -Τι ανευθυνότητα κι Αγυρτεία. Σε μια απλή εταιρειούλα "τρέχει" συνεχώς 1 backup!

Διαδικτυωμένος‏ @diadiktyomenos_
Το "χάθηκαν όλα τα emails του #ΥΠΕΞ λόγω βλάβης στο σκληρό δίσκο" δεν περνάει σαν δικαιολογία ούτε σε επεισόδιο του Μπομπ Σφουγγαράκη! 

Πηγές: kathimerini.gr , twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου