19 Δεκεμβρίου 2018

Οι 12 Καλύτερες Γελοιογραφίες του Δημήτρη Χαντζόπουλου το 2018

Από τα σκηνικά που στήνει κάθε μέρα ο Δημήτρης Χαντζόπουλος στην Καθημερινή, σατιρίζοντας την επικαιρότητα, προσπαθήσαμε να ξεχωρίσουμε 12, από τα καλύτερά του μέσα στο 2018. Κεντρικό πρόσωπο στα σκίτσα, φυσικά ο Πρωθυπουργός,
Αλέξης Τσίπρας, αλλά και η κυβέρνησή του. Δείτε τι προέκυψε (τα σκίτσα, εκτός του πρώτου, με χρονολογική σειρά):

Επάνω αριστερά: 
Πήγε ο Τσίπρας στη Μέρκελ για κούρεμα (του χρέους) και ήρθε με επέκταση! (23.6.2018).

Με αφορμή την εορτή των Φώτων (6.1.2018) με "το πνεύμα εν είδει Περιστέρας" και τη συνέντευξη της Περιστέρας Μπαζιάνα λίγο νωρίτερα που "εβεβαίου του Τσίπρα το αληθές": 

Τα νόστιμα δολώματα του Τσίπρα (που είναι κρίμα να τα φάει άλλος!) και τα άνοστα του Μητσοτάκη (26.2.2018). Τα ψέματα των πολιτικών είναι καμιά φορά τόσο πειστικά, που τα πιστεύουν και οι ίδιοι! 

Μήνυμα ενότητας από Τσίπρα - Καμμένο μετά τη συνάντησή τους στις 20.3.2018 στο Μέγαρο Μαξίμου. "Η κυβερνητική συνεργασία θα συνεχιστεί μέχρι τέλους" δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Στο σκίτσο, το μυστικό της "πετυχημένης" σχέσης Τσίπρα - Καμμένου:

Παραιτήθηκε ο κορυφαίος αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής από πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), πριν συμπληρώσει μήνα. Στη θέση του τοποθετήθηκε ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, ένας ... "βασιλικότερος του Παππά" και ... "υπάκουος" στην κυβέρνηση, σύμφωνα με τον σκιτσογράφο (27.4.2018).

Ένα "σκληρό" σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (26.7.2018), μετά τις φονικές πυρκαγίες της 23ης Ιουλίου στο Μάτι, που ξεσήκωσε αντιδράσεις. Θεωρούμε πάντως ότι το πυροσβεστικό αεροσκάφος (στο σκίτσο) απεικονίζει γενικότερα την ολιγωρία της κρατικής μηχανής στη διαχείριση της πυρκαγιάς με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα στο Μάτι: 

Παραιτήθηκε στις 17.10.2018 από το υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς μετά την "κόντρα" του με τον Πάνο Καμμένο. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αποδεκτή την παραίτησή του και ανέλαβε ο ίδιος ως υπουργός Εξωτερικών. Στο σκίτσο η κεφαλή του Κοτζιά "επί πίνακι" και ο χορός της Σαλώμης από Καμμένο!

Και τώρα που φεύγει η Αγκελα Μέρκελ (στο επόμενο συνέδριο της CDU δεν θα είναι υποψήφια πρόεδρος του κόμματος) τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας; Θα αρχίσει σιγά-σιγά να ψάχνει για δουλεία; (31.10.2018) 

Μια μπανιέρα για τον Αλέξη Τσίπρα και την "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη η Βουλή! (4.11.2018). 

Όταν, καθ' οδόν προς τις κάλπες, επενδύουν στη σκανδαλολογία και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής... (15.11.2018). Σχετική ανάρτηση: Ανοίγουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς Σημίτη και Χρυσοχοΐδη

Η Βουλή ως ανακαινισμένος Ναός της Δημοκρατίας με την επιγραφή "ΕΜΑΣΗΣΑΜΕ" (διαβάζεται και από την αριστερά και από την δεξιά) και ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Ιερώνυμος με το σήμα της νίκης! (20.11.2018).

Οι χριστουγεννιάτικες γιορτές όλο και πλησιάζουν. Στο σκίτσο (1.12.2018) ο Αλ. Τσίπρας ως Αη Βασίλης με τα "δώρα" στο έλκηθρο που το σέρνει ο ... Παν. Καμμένος! 

Τίτλοι τέλους για τη "συμμορία" (σύμφωνα με το σκιτσογράφο) των 151. Στο σκίτσο (15.12.2018) με φόντο τη Βουλή διακρίνονται μεταξύ άλλων και οι Καρανίκας, Πολάκης, Τσίπρας, Καμμένος κλπ. 

Σημείωση: Όλα σχεδόν τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση "Η Γελοιογραφία της Ημέρας". Οι ημερομηνίες σε παρένθεση αναφέρονται στην δημοσίευση της γελοιογραφίας και όχι απαραίτητα στο γεγονός.

afirimeno.com

Πηγή: Τα σκίτσα του Δημήτρη Χαντζόπουλου δημοσιεύτηκαν στην Καθημερινή. Τα όποια σχόλια που έχουν προστεθεί είναι δικά μας.


Σχετικές αναρτήσεις:
Οι 12 Καλύτερες Γελοιογραφίες του Δημήτρη Χαντζόπουλου το 2017
 
Οι 12 καλύτερες γελοιογραφίες του Δημήτρη Χαντζόπουλου το 2016
Οι 12 καλύτερες γελοιογραφίες του Δημήτρη Χαντζόπουλου το 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου