20 Φεβρουαρίου 2024

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κορυφώνεται το συλλαλητήριο με τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. Στην πλατεία Συντάγματος βρίσκεται ο κύριος όγκος των αγροτών, που έχουν συρρεύσει στην πρωτεύουσα απ΄ όλα τα μέρη της Ελλάδας, προβάλλοντας και διεκδικώντας τα αιτήματά τους. 
Εδώ, σε 10 εικόνες:

Μπροστά από το Κοινοβούλιο,
 η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας είναι γεμάτη από τρακτέρ και επαγγελματικά οχήματα και ο κόσμος πολύς, αφού στους διαδηλωτές έχουν προστεθεί ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων από δεκάδες τομείς, που βρίσκονται στο Σύνταγμα για να συμπαρασταθούν στους αγρότες, τους οποίους υποδέχτηκαν με το σύνθημα: «Εργατιά, αγροτιά ενωμένοι μια γροθιά»

Σύνταγμα

Κορυφώνεται το συλλαλητήριο. «Ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που θα μας δώσει αύριο, που θα ταΐσει τα παιδιά μας», σημειώνουν οι ομιλητές. Εκπρόσωποι από κάθε πόλη ή γεωγραφικό διαμέρισμα ανεβαίνουν σταδιακά στο βήμα. Πάνω από 200 τρακτέρ στο Σύνταγμα

«Ο πρωτογενής τομέας πεθαίνει, μαζί και η Ελλάδα», δηλώνουν οι αγρότες. «Εμείς τα πουλάμε φθηνά, κι εσείς τα πληρώνετε ακριβά. Θέλουμε να σας προσφέρουμε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, βοηθήστε μας», σημειώνουν από τα μεγάφωνα οι διαδηλωτές.

Στιγμές από τη διαδήλωση των αγροτών

«Χωρίς εμάς, τι θα φας» αναγράφει το πανό των αγροτών. Σύνταγμα, φωτο REUTERS/Louisa Gouliamaki

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και διασχίζοντας την Πανεπιστημίου έφτασε στο Σύνταγμα.

Aπό τα Προπύλαια προς το Σύνταγμα, φωτο Intime

Eικόνες από το Σύνταγμα:

Οι πρώτες εικόνες από τη συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα:

Σύνταγμα, φωτο Intime

Σύνταγμα

Γεμάτος από τρακτέρ και αγρότες ο δρόμος μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου:

Σύνταγμα, φωτο Intime

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Σε ισχύ έχουν τεθεί τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου. Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις οδούς Πανεπιστημίου και Αγ. Κωνσταντίνου προχώρησε η ΕΛΑΣ λόγω της διέλευσης του κομβόι των τρακτέρ, που κατευθύνονταν στην πλατεία Συντάγματος. Κλειστή είναι η λ. Αμαλίας από το ύψος της οδού Αθαν. Διάκου και στη Βασ. Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

Η πλατεία Συντάγματος μέσω drone στις 18:33

Σύνταγμα, φωτο Intime

Η συμμετοχή: Νωρίτερα, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ., στις 16:30 στο Σύνταγμα βρίσκονταν 700 άτομα με 130 τρακτέρ. Στην Ομόνοια βρίσκονταν 1.000 αγρότες.

Εικόνες από την Ομόνοια:

Ομόνοια, φωτο Intime

Ομόνοια

Ομόνοια

Η στάση της κυβέρνησης: Από την πλευρά της κυβέρνησης, διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, τονίζεται ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια προς το παρόν. «Εδώ είμαστε να ακούσουμε τα αιτήματά τους, εφόσον υπάρξει αίτημα συνάντησης αγροτών με κάποιον υπουργό, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους στην Αθήνα», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, προσθέτοντας όμως ότι «έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια και δεν θέλουμε να δημιουργούμε προσδοκίες».

Πηγές: Κυρίως από kathimerini.gr, 
φωτογραφίες κυρίως Intime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου