13 Απριλίου 2012

Εντυπωσιακά Τοπία - μέρος 3ο

Grand Tsingy
Το Grand Tsingy στη δυτική Μαδαγασκάρη είναι το μεγαλύτερο πέτρινο δάσος του κόσμου. Οι μυτερές γωνίες των βράχων δημιουργήθηκαν από την ακατάπαυστη τροπική βροχή και παρά την απειλητική τους όψη φιλοξενούν διάφορα είδη ζωής.

Riomaggiore
To Riomaggiore είναι ένα χωριό της βορειοδυτικής Ιταλίας. Κτισμένο πάνω στα ψηλά βράχια δίπλα στη θάλασσα, είναι επίσης και ένα από τα καλύτερα μέρη για βουτιές από μεγάλο ύψος, καθώς τα νερά είναι πεντακάθαρα.

Socotra
Η Socotra είναι ένα σύμπλεγμα 4 νησιών με εξαιρετικά σπάνια φυτά. Για την ακρίβεια, το 1/3 της χλωρίδας τους δε μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού στον κόσμο.

"The Wave" (Το κύμα) 
Η διάβρωση των πολύχρωμων βράχων στο coyote buttes στην Arizona, είχε αποτέλεσμα μεταξύ άλλων και τον σχηματισμό της παραπάνω εικόνας, γνωστής και ως "Το κύμα".

Rice Field Terraces in Yunnan, China
Εδώ και 2.500 χρόνια καλλιεργουν οι απόγονοι των Hani το ρύζι με αυτό τον τρόπο και χρειάστηκαν αιώνες για να τελειοποιηθεί το σύστημα άρδευσης, καθώς το κάθε χωράφι εξαρτάται άμεσα από τα πιο ψηλά χωράφια.

Rocky Village, Vernazza, Italy
Ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, με πολύχρωμα σπίτια κτισμένα πάνω στα ψηλά βράχια, για προστασία από τους Πειρατές.

Παραλία Zlatni Rat
Zlatni Rat σημαίνει "Χρυσό Κέρας" και είναι μια από τις πιο ξακουστές παραλίες της Ευρώπης. Στο κέντρο της δεσπόζει ένα φοινικόδασος. Βρίσκεται στο νησί Brac της Κροατίας.

Alentejo Tree Tunnel
Στο Alentejo, το πιο αγροτικό κομμάτι της Πορτογαλίας, μπορεί να συναντήσει κανείς και το παρακάτω "τούνελ".

The Pearl Waterfall, Jiuzhaigou Valley, China
Στην κοιλάδα Jiuzhaigou στην Κίνα, βρίσκεται ένας από τους εντυπωσιακότερους καταρράκτες του κόσμου:

Devetashkata Cave - Bulgaria
Ένα από τα παλαιότερα σπήλαια της Βουλγαρίας και τόπος κατοικίας προϊστορικών φυλών. Έχει μήκος 2,5 χιλιόμετρα και έχει προσφέρει στους αρχαιολόγους πάρα πολλά ευρήματα.

Πηγές: Daily Mail, The Cool Hunter, Sky Today, Wikipedia, RP online, 1000 lonely places, Nipunscorp, American SouthWest, Chine Odyssey Tours, Wikitravel, Wikipedia, Charter World, Luuux

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου