2 Απριλίου 2012

Tasks n todos - Οργανώστε τις υποχρεώσεις σας σε android tablets

Το Tasks n todos είναι, όπως αφήνει και ο τίτλος του να εννοηθεί, μία εφαρμογή στην οποία καταγράφετε τις υποχρεώσεις σας. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά της είναι ότι είναι καλοσχεδιασμένη και λειτουργική τόσο σε τηλέφωνα όσο και tablets και συγχρονίζεται με τα Google Tasks. Διαβάστε σε αυτό το άρθρο την σύντομη εμπειρία μας.

Πολλοί έχουν την ανάγκη να έχουν καταγεγραμμένες στο κινητό τους τηλέφωνο τις υποχρεώσεις τους, θέλουν ωστόσο να μπορούν να τις επεξεργάζονται και από τον υπολογιστή τους, το tablet τους ή ακόμη και από ένα άλλο κινητό τηλέφωνο. Δυστυχώς οι περισσότερες εφαρμογές είναι σχεδιασμένες μόνο για την οθόνη ενός τηλεφώνου, αγνοόντας τις μεγαλύτερες οθόνες των tablets, όπου και γίνονται δύσχρηστες.



Το tasks n todos έχει ένα από τα πιο όμορφα περιβάλλοντα που έχω δει, χωρίς ταυτόχρονα να γίνεται πολύπλοκο. Στην αριστερή πλευρά είναι οι λίστες των υποχρεώσεων που έχουμε δημιουργήσει και στη δεξιά ανοίγει η λίστα που επιλέγουμε ή η υποχρέωση που επιλέγουμε να επεξεργασθούμε. Η προσθήκη νέων υποχρεώσεων είναι ταχύτατη καθώς κάθε φορά που πατάμε μία υποχρέωση, ανοίγει επιτόπου ένα μικρό μενού απ όπου μπορούμε να διαλέξουμε ημερομηνία, υπενθυμίσεις, επεξεργασία της υποχρεώσης, προτεραιότητα και αν είναι επείγον ή όχι. Στην premium έκδοση, μπορούμε επίσης να επισυνάψουμε εικόνες, χάρτες ή να μοιραστούμε με άλλες εφαρμογές την υποχρεώση.


Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε μόνο μία συσκευή android και να μη χρησιμοποιείται τα Google Tasks, τότε θεωρώ πως είναι ίσως και το καλύτερο πρόγραμμα, ιδίως για tablets. Αν όμως θέλετε να συγχρονίσετε πολλές συσκευές μεταξύ τους ή να χρησιμοποιείτε τα Google Tasks, η συγκεκριμένη εφαρμογή αποδεικνύεται αναξιόπιστη. Δυστυχώς ο συχρονισμός στο δικό μου tablet (asus transformer) σχεδόν ποτέ δε δουλεύει, ακόμη και μετά από πολλές δοκιμές και αναζητήσεις για λύση. Περιέργως στο κινητό τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα.


Συμπερασματικά λοιπόν, το tasks n todos είναι στην παρούσα έκδοσή του ένα πολύ καλό πρόγραμμα για το κινητό σας τηλέφωνο, εφόσον δεν σκοπεύετε να το συγχρονίσετε με άλλη συσκευή ή για το tablet σας, αν δε χρησιμοποιείτε τα google tasks. Εφόσον διορθωθεί το ζήτημα του συγχρονισμού πιστεύω πως θα είναι ίσως και το κορυφαίο πρόγραμμα, αλλά έως τότε παραμένω με το αγαπημένο μου astrid tasks.

Δείτε περισσότερα και στην ιστοσελίδα της εφαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου