1 Απριλίου 2012

Απορρίφθηκε η αγωγή των bloggers κατά της Huffington Post

Την αγωγή χιλιάδων bloggers κατά της Huffington Post, απέρριψε τελικά περιφερειακό δικαστήριο στις ΗΠΑ . Οι μπλόγκερ ζητούσαν από την επιχείρηση μερίδιο από το ποσό της πώλησης, που ανήλθε στα 315 εκατομμύρια $, υποστηρίζοντας ότι αυτοί ήταν εκείνοι που συνέβαλαν στην επιτυχία της. Όμως η Δικαιοσύνη στις ΗΠΑ έκρινε ότι γνώριζαν ότι συνεισέφεραν αμισθί.

Η αγωγή είχε κατατεθεί από τον Jonathan Tasini (γνωστό ακτιβιστή των εργασιακών δικαιωμάτων και blogger του Huffington Post ) από κοινού με άλλους 9.000 bloggers, που ζητούσαν τα 105 από τα 315 εκατομμύρια $, που κατέβαλε η AOL (America On Line) για την αγορά της δημοφιλούς ιστοσελίδας, το Μάρτιο του 2011.

Οι μπλόγκερ υποστήριζαν ότι με τη δωρεάν εργασία τους, από την αρχή της λειτουργίας της Huffington Post το 2005, συνέβαλαν στην επιτυχία της και επέτρεψαν στην ιδρύτρια της ιστοσελίδας, Αριάνα Χάφινγκτον, να εκμεταλλευθεί την επιτυχία αυτή σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα ο Jonathan Tasini είχε δηλώσει ότι "... η Ariana Huffington είναι κάτι σαν ιδιοκτήτρια σκλάβων σε μια φυτεία από bloggers, χωρίς τους bloggers δεν θα υπήρχε η Huffington Post". Οι bloggers δεν έχουν πληρωθεί για την εργασία τους, η οποία ανέδειξε την Huffington Post σε επικερδή εταιρεία των media, υποστήριζαν με την αγωγή τους.

Ο δικαστής όμως υπογράμμισε ότι «κανένας δεν ανάγκασε» τους μπλόγκερ να συνεισφέρουν αμισθί. «Δέχτηκαν επανειλημμένα να συνεισφέρουν, χωρίς να περιμένουν να πληρωθούν» ανέφερε ο δικαστής. Απέρριψε επίσης και τον ισχυρισμό ότι η AOL παραπλάνησε τους μπλόγκερ για τα κέρδη που φέρνουν στην επιχείρηση τα κείμενά τους.

Οι μπλόγκερ εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου