3 Απριλίου 2012

Ανέκδοτο: Ο Έλληνας και η Ferrari

Ένας Έλληνας μπαίνει σε μια Τράπεζα της Νέας Υόρκης και ζητάει πληροφορίες για ένα δάνειο. Λέει στον αρμόδιο υπάλληλο των δανείων ότι πρόκειται να ταξιδέψει στην Ελλάδα, λόγω των εορτών του Πάσχα, για 2 εβδομάδες και χρειάζεται ένα δάνειο των 5.000 $.

Ο υπάλληλος του εξηγεί ότι η Τράπεζα θα χρειαστεί ένα είδος εξασφάλισης για να του χορηγήσει το δάνειο. Τότε ο Έλληνας βγάζει από την τσέπη του και αφήνει πάνω στο γραφείο τα κλειδιά από μία ολοκαίνουρια... Ferrari, που είναι παρκαρισμένη στην είσοδο της Τράπεζας.


Αφού πραγματοποιείται ο έλεγχος, ότι το αυτοκίνητο είναι όντως εντάξει και στο όνομά του, μέσα σε 20 λεπτά εγκρίνεται το δάνειο, ο Έλληνας παίρνει τα χρήματα και φεύγει, αφήνοντας το αυτοκίνητο στην Τράπεζα. Μόλις φεύγει, ο διευθυντής της Τράπεζας και οι υπάλληλοι ξεκαρδίζονται στα γέλια που ο Έλληνας έβαλε σαν ενέχυρο μία Ferrari των 200.000 $ για να πάρει δάνειο μόλις 5.000 $ !!! ενώ ένας υπάλληλος παίρνει το αυτοκίνητο και το πηγαίνει στο υπόγειο γκαράζ της Τράπεζας.

Δύο βδομάδες αργότερα ο Έλληνας επιστρέφει, 
πληρώνει τις 5.000 $ και τον τόκο, που ανέρχεται στα 15,41 $ και ετοιμάζεται να πάρει πίσω το αυτοκίνητό του για να φύγει. Τότε ο υπάλληλος ευγενικά του λέει:
- Κύριε, είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκατε με την Τράπεζά μας. Όλα έγιναν σωστά μόνο που έχουμε μία απορία. Όσο εσείς λείπατε, ελέγξαμε στον υπολογιστή και βρήκαμε ότι είσαστε δισεκατομμυριούχος!!! Δεν είχατε καμιά ανάγκη από ένα μικρο-δάνειο. Ποιος ήταν ο λόγος που πήρατε το δάνειο;

Και ο Έλληνας απαντά:
- Πες μου εσύ ένα άλλο σημείο στη Νέα Υόρκη, που θα μπορούσε να αφήσει κανείς μια Ferrari με ασφάλεια, για δύο εβδομάδες, πληρώνοντας για πάρκινγκ μόνο 15.41 $ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου