11 Απριλίου 2012

Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

- Τι είναι ένας Πολιτικός αλυσοδεμένος στο κελί της φυλακής;
- Μια καλή αρχή!

Έτσι λέει ένα παλιό ανεκδοτάκι.

Φυσικά, δεν αναφέρεται στο σύνολο των πολιτικών, αλλά δυστυχώς σε μεγάλο μέρος τους, που αντί να υπηρετεί την πατρίδα του και τον λαό, συνηθίζει να εξυπηρετεί μόνο τον εαυτό του.

Και η σχετική είδηση τη ημέρας:

“Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος”

Στο σπίτι του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνελήφθη το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης (11.4.2012) ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του από τον ειδικό ανακριτή Πρωτοδικών και την εισαγγελέα, οι οποιοι σχηματίσαν χωριστή δικογραφία για τα περιουσιακά του στοιχεία και τον τρόπο απόκτησής τους. Σύμφωνα με την δικογραφία προήλθαν από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συγκεκριμένα της μίζας για την αγορά των υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία Ferrostaal.

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι εισέπραξε μέσω υπεράκτιων εταιρειών από την γερμανική εταιρεία Ferrostaal μίζα οκτώ εκατομμυρίων ευρώ με την οποία αγόρασε ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας και στην οδό Κομνά Τράκα, αλλά και την κατοικία του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, για την οποία έγινε χωριστή δικαστική έρευνα.

Τα χρήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαβιβάστηκαν μέσω της τράπεζας Morgan Stanley στην Ελβετία.

Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις συνεργατών του ή τρίτων προσώπων τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση.

“Κάλιο αργά παρά ποτέ”, που λέει και η παροιμία.


Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231191060

1 σχόλιο:

  1. Στις 16.4.12 και μετά από πολύωρη απολογία, ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή