10 Αυγούστου 2017

ΔΟΛ: "Νέα εποχή" για "Το Βήμα" και "Τα Νέα”

"Μετά από μια μακρά και επίπονη διαδικασία ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη αλλάζει σελίδα" αναφέρουν σήμερα "Τα Νέα” και "Το Βήμα" σε πρωτοσέλιδη ανακοίνωσή τους, που είναι και η μόνη τους σελίδα στην ηλεκτρονική τους έκδοση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται "με την υπογραφή των συμβάσεων μεταβίβασης εκ μέρους της Ειδικής Διαχείρισης στη νέα εταιρεία του Ευάγγελου Μαρινάκη τελειώνει ένας κύκλος ζωής” και η "νέα εποχή”, όπως ενημερώνει η εφημερίδα θα καθυστερήσει μερικές ημέρες.

"Η νέα εποχή για ΤΑ ΝΕΑ, Το Βήμα και τα άλλα μέσα ενημέρωσης του Οργανισμού θα ξεκινήσει εντός ολίγων ημερών ώστε με ασφάλεια να κινηθεί στο μέλλον. Θα απαιτηθεί αυτή η αναγκαία απουσία προκειμένου να διευθετηθούν πρακτικά και τεχνικά ζητήματα” αναφέρεται.

Τέλος επισημαίνει ότι "ανήκουν εύσημα και αναγνώριση σε όσους έφεραν όρθιο τον ΔΟΛ έως εδώ και είναι πολλοί αλλά πρωτίστως η τιμή ανήκει στους χιλιάδες των αναγνωστών μας που μας στήριξαν σε όλες τις εποχές. Προβλέπουμε με αισιοδοξία στη νέα εποχή που θα ξεκινήσει σύντομα για το μακρύ ταξίδι στο μέλλον".
 
Το Βήμα σήμερα, το ίδιο ακριβώς και για "Τα Νέα" 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ αναμένεται να υπογράψουν τις απολύσεις τους, ενώ η νέα διοίκηση αναμένεται να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές τους, (δύο μηνιάτικα), μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Επίσης οι εργαζόμενοι θα λάβουν ως αποζημίωση ένα ποσοστό από το τίμημα της επιχείρησης που εκκαθαρίστηκε.

Η Ένωση Συντακτών σε ανακοίνωσή της καλεί τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία να δεσμευθεί στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων που κράτησαν ανοικτά όλους αυτούς τους μήνες τα έντυπα του ΔΟΛ, καθώς και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Τέλος έχει ζητήσει συνάντηση με τους νέους ιδιοκτήτες προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να ενημερωθεί λεπτομερώς για τα σχέδιά τους. 

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ 
Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017:

«Με την υπογραφή των συμβολαίων μεταβίβασης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) ουσιαστικά ξεκινάει μια νέα εποχή για το ιστορικό συγκρότημα. Οι συνάδελφοι, το χρονικό διάστημα που το σκάφος κλυδωνίζονταν αλλά και κατά τη διάρκεια της ειδικής διαχείρισης, έπραξαν το καθήκον τους – με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με μεγάλο προσωπικό κόστος-πετυχαίνοντας τη συνέχιση της λειτουργίας των Μέσων του Οργανισμού.

Τώρα περιμένουμε από τη νέα εργοδοσία του ΔΟΛ να αναγνωρίσει έμπρακτα τη μεγάλη συμβολή των εργαζομένων στη διάσωσή του. Να αντιμετωπίσει τις στρεβλώσεις και τα επιχειρηματικά λάθη που έφθασαν τον Οργανισμό σε αδιέξοδο και να εγγυηθεί την κανονικότητα στη λειτουργία των Μέσων. Με κατοχυρωμένες θέσεις εργασίας σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον που θα σέβεται την ανεξαρτησία της γνώμης και το δικαίωμα του κοινού σε υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση. Άλλωστε, η μακρόχρονη σχέση της κοινής γνώμης με τους δημοσιογράφους του Συγκροτήματος βασίστηκε στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και την έμπρακτη στήριξη. Αυτές είναι οι αξίες που δίνουν το κύρος και την ισχύ στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία που υφίστανται σήμερα οι συνάδελφοι περιμένοντας να υπογράψουν την απόλυσή τους. Είναι τουλάχιστον λυπηρό άνθρωποι που πρόσφεραν τόσα πολλά για δεκαετίες και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο. Παρόλα αυτά, ελπίζουμε ότι η νέα εποχή που σήμερα ξεκινάει, θα είναι ένα ταξίδι σε γαλήνιες θάλασσες προς όφελος των εργαζομένων αλλά και της κοινής γνώμης».

Πηγές: tovima.gr, tanea.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr, esiea.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου