31 Αυγούστου 2017

Αύγουστος 2017: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Οι 10 πολίτικές γελοιογραφίες του Αυγούστου 2017 για την ελληνική επικαιρότητα που μας άρεσαν περισσότερο. Στο επίκεντρο της σάτιρας αυτό το μήνα βρέθηκαν οι πυρκαγιές στη Βορειοανατολική Αττική, την Ζάκυνθο και αλλού. Επίσης
οι κόντρες της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση όσον αφορά: το κριτήριο για την επιλογή́ των σημαιοφόρων στα σχολεία, τον διορισμό του Στέλιου Παππά (πατέρα του υπουργού Νίκου Παππά) ως προέδρου στον ΟΑΣΘ, την μη συμμετοχή της κυβέρνησης σε συνέδριο της ΕΕ στην Εσθονία, κλπ.

Επάνω αριστερά σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (2.8.2017). Το κριτήριο της επίδοσης για την επιλογή́ σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, καταργείται στα δημοτικά σχολεία. Πλέον η επιλογή τους είναι θέμα τύχης, αφού θα πραγματοποιείται με κλήρωση!

Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου. Και διακοπές παρέα με Μενεγάκη σε ...κλήρωση! Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του υπ. Παιδείας για την επιλογή των σημαιοφόρων στα σχολεία με κλήρωση:


Σκίτσο του Soloup (Αντώνη Νικολόπουλου). Αύγουστος μήνας και ο λαός κάνει τα μπάνια του, όμως τα προβλήματα και αυτό το καλοκαίρι τον ακολουθούν. Πάντως, σύμφωνα έρευνα της Eurostat, περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν διακοπές ούτε για μία εβδομάδα μέσα στον χρόνο.

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα των Συντακτών (7.8.2017). Κυβερνά, ο Αλέξης Τσίπρας, χάρις τη "δεξιά" και το ...ανταποδίδει εφαρμόζοντας την πολιτική της!

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή. Ο Στέλιος Παππάς, πατέρας του υπουργού Νίκου Παππά, διορίζεται (9.8.2017) πρόεδρος στον ΟΑΣΘ (Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσ/νίκης), γιατί "Ο Αλέξης Σε Θέλει" (ΟΑΣΘ) όπως του εξηγεί ο γιός του!

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη. Όταν ο γιός φροντίζει για το μέλλον του ...πατέρα! Με αφορμή τον διορισμό (10.8.2017) του Στέλιου Παππά, πατέρα του υπουργού Νίκου Παππά, ως προέδρου στον ΟΑΣΘ:

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (14.8.2017). Καταστροφικές πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική, την Ζάκυνθο και πολλά ακάμα μέρη της χώρας. Για «οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών και αποσταθεροποίησης» έκαναν λόγο στην κυβέρνηση, στην οποία η ΝΔ καταλόγησε ανικανότητα:

Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην Αυγή (17.8.2017): Η παράδοση - παραλαβή της φλόγας. Με αφορμή τις φωτιές σε δασικές κυρίως εκτάσεις στην χώρα, που συνεχίστηκαν όλοκληρο σχεδόν τον μήνα.

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη. Ενόψει της ΔΕΘ, με φόντο τις μεγάλες πυρκαγιές στη χώρα:

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή, με αφορμή την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μη συμμετάσχει σε σχετικό συνέδριο της ΕΕ, για την Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού, στις 23 Αυγούστου στο Ταλίν της Εσθονίας."Ο ναζισμός και ο κομμουνισμός δε θα μπορούσαν ποτέ να υπάρχουν ως τα δύο μέρη της ίδιας εξίσωσης" τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου
στην Καθημερινή. Στη θεωρία των τεσσάρων άκρων (ή στα τέσσερα!). Διακρίνονται σε πρώτο πλάνο οι Τσίπρας και Καμμένος, ενώ λίγο πιο πίσω οι Τσακαλώτος και Βούτσης. Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για μη συμμετοχή στο Συνέδριο της Εσθονίας. Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της ΝΔ, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Οι αντιδράσεις της ΝΔ για τη συγκεκριμένη επιλογή δείχνουν τη σταθερή εμμονή της στη λεγόμενη «θεωρία των δύο άκρων»".

Σημείωση: Σχεδόν όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "η Γελοιογραφία της Ημέρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου