23 Αυγούστου 2017

Κ. Χρυσόγονος: Ο κομμουνισμός δεν μπορεί να εξισώνεται με τον σταλινισμό

Σαν «μεγάλη τρικυμία μέσα σε φλιτζάνι με νερό» χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, τη σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τον κομμουνισμό. «Η ουσία είναι ότι ο κομμουνισμός ότι δεν μπορεί να εξισώνεται με τον σταλινισμό, μια από τις ιστορικά υπαρκτές εκδοχές του κομμουνισμού, υπάρχουν κι άλλες» είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,
στον απόηχο της απόφασης της κυβέρνησης να μην συμμετάσχει σε συνέδριο της Εσθονικής προεδρίας για τα εγκλήματα του κομμουνισμού.

«Η Εσθονία πράγματι είχε υποστεί εισβολή του Ερυθρού Στρατού το 1940, όχι στο όνομα μιας κομμουνιστικής ιδεολογίας, αλλά προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων μιας γεωπολιτικής δύναμης με ιμπεριαλιστικά κίνητρα στη λογική του ζωτικού χώρου» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Χρυσόγονος. Και εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να βρει αναλογία στην ιμπεριαλιστική συμπεριφορά του Στάλιν με τη σημερινή συμπεριφορά της Άγκυρας στο πλαίσιο του τουρκικού επεκτατισμού. 

«Η Ρωσία καλώς ή κακώς έχει διαφορές με την Εσθονία, όπως αναφέρει ρωσικά μαχητικά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της και τις αναχαιτίσεις κάνουν γερμανικά αεροσκάφη». «Στην Ελλάδα εμείς πληρώνουμε καύσιμα για το Αιγαίο. Πρέπει να υπάρξει κοινή εγγύηση των συνόρων από την ΕΕ» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Για την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να μην παραστεί στο συνέδριο ο Κώστας Χρυσόγονος δήλωσε ότι «έχει την απόψή του, ο κάθε άνθρωπος έχει την απόψή του» διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει όλα τα στοιχεία για να αναφέρει τι θα έκανε στη θέση του κ. Κοντονή.

Όπως επισήμανε
ο Κώστας Χρυσόγονος, η χώρα έχει τεράστια προβλήματα, και αυτά θα έπρεπε να συζητήσουν οι πολιτικές δυνάμεις. «Να σοβαρευτούμε λίγο να δείξουμε ότι ωριμάσαμε, να δούμε πως θα ανορθώσουμε την οικονομία μας, έχουμε φυγή των νέων στο εξωτερικό, υπογεννητικότητα» υπογράμμισε. 

Πηγή: Στοιχεία από skai.gr 

Σχετικές αναρτήσεις:
Κοντονής στην Εσθονική προεδρία: Δεν συμμετέχουμε σε συνέδριο για «εγκλήματα από κομμουνιστικά καθεστώτα»
Αντιδράσεις στην απόφαση της Κυβέρνησης για μη συμμετοχή στο “Διεθνές Συνέδριο για την Ευρωπαική ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού”
Ακύρωση της επίμαχης συνόδου στο Ταλίν ζητά η Ευρωομάδα της Αριστεράς


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου