11 Σεπτεμβρίου 2018

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 11.9.2018

Στη βιολογική απώλεια των ...υπερηλικων στηρίζει τα επιχειρήματά της η κυβέρνηση για τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού και την μη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Το σκίτσο είναι του Κώστα Βλάχου, από ανάρτησή του στο facebook.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην 83η ΔΕΘ, η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς αφορά συνταξιούχους που σήμερα είναι άνω των 70 ετών «άρα η οποία περικοπή δαπανών θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου». 

Ενα ακόμη σκίτσο, του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή", πάνω στο ίδιο θέμα: 


Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 για το τι θα γίνει με την περικοπή στις συντάξεις, λόγω κατάργησης της προσωπικής διαφοράς από 1.1.2019, είπε:

«Το συγκεκριμένο μέτρο θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου