8 Σεπτεμβρίου 2018

Κ. Νοτοπούλου: Θα ήταν τιμή μου αν είχα εργαστεί ως καθαρίστρια!

Είχε προσληφθεί το 2012 στον Δήμο Θεσσαλονίκης «με την ειδικότητα της Εργάτριας Καθαρίστριας», αλλά όπως δήλωσε η ίδια στην ΕΡΤ «θα ήταν τιμή μου αν το 2012 είχα εργαστεί ως καθαρίστρια. Είχα όμως εργαστεί στο περίπτερο τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης». Σχολιάζοντας η ΝΔ αναφέρει ότι «μια εργαζόμενη στην καθαριότητα μπορεί να γίνει υπουργός. Όχι όμως η Νοτοπούλου», την οποία κατηγορεί ότι «διέπραξε απάτη».

Την πρώτη συνέντευξη ως υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, παραχώρησε στην ΕΡΤ η Κατερίνα Νοτοπούλου, η επιλογή της οποίας στην κυβέρνηση προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις και έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ρωτήθηκε για την κριτική που δέχθηκε η ίδια και πιο συγκεκριμένα για την πρόσληψή της στον Δήμο Θεσσαλονίκης, το 2012. 


Απαντώντας, η υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Θα ήταν τιμή μου να είχα εργαστεί ως καθαρίστρια. Η αλήθεια είναι όμως -τοις πάσι γνωστό θα έλεγα -ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι δήμοι κυρίως, καλύπτουν είτε πάγιες είτε εποχιακές ανάγκες εις βάρος μάλιστα των εργαζομένων μισθολογικά» για να προσθέσει: «Είχα όμως εργαστεί στο περίπτερο τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης. Δεν ήταν φωτογραφική η τοποθέτηση». 

Παράλληλα η κ. Νοτοπούλου έκανε λόγο για «επίθεση κατά της νέας γενιάς και ιδιαίτερα των γυναικών». «Γνωρίζουμε τους χυδαίους τρόπους που πολιτεύονται και τη λάσπη. Ήταν πρωτίστως μία επίθεση στους νέους, στη νέα γενιά και ιδιαίτερα κατά των γυναικών. Προφανώς υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο πίσω από τις επιθέσεις...» είπε. 


ΝΔ: «Μια εργαζόμενη στην καθαριότητα μπορεί να γίνει υπουργός. Όχι όμως η Νοτοπούλου»

Για «καλοστημένη απάτη στην οποία μετείχε και η ίδια» κατηγόρησε την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, σχολιάζοντας την παραδοχή της ότι αν και προσελήφθη ως Εργάτρια καθαριότητας, ουδέποτε δούλεψε στη θέση αυτή, αλλά εργαζόταν στο Περίπτερο Τουρισμού.

«Και για να προλάβουμε οποιαδήποτε παρερμηνεία: Μια εργαζόμενη στην καθαριότητα, προφανώς μπορεί να γίνει υπουργός. Όπως και κάθε νέος άνθρωπος που κρίνει ο πρωθυπουργός ότι μπορεί να μετέχει στο υπουργικό συμβούλιο. Όχι όμως η κ. Νοτοπούλου, η οποία διέπραξε απάτη» πρόσθεσε ο κ. Ρωμανός.

.@NickRomanos: Μια εργαζόμενη στην καθαριότητα, προφανώς μπορεί να γίνει υπουργός. Όχι όμως η κ. , η οποία διέπραξε απάτη εκμεταλευόμενη τις ελλείψεις που υπάρχουν στην καθαριότητα για να μπει από το παράθυρο σε θέση γραφείου του Δήμου Θεσσαλονίκης.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου