9 Σεπτεμβρίου 2018

Δημοσκόπηση MARC: Προβάδισμα ΝΔ με 10,9%

Προβάδισμα 10,9 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της «ΜARC» που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 78% των πολιτών επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τα τραγικά αποτελέσματα της πυρκαγιάς στο Μάτι, ενώ σε ποσοστό 70% υποστηρίζουν ότι η ελληνική Βουλή δεν πρέπει να επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων:
  • Η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη με ποσοστό 29,9%. 
  • Ακολουθεί με 19% ο ΣΥΡΙΖΑ. 
  • Τρίτη με μικρή ενίσχυση η Χρυσή Αυγή και ποσοστό 6,9%. 
  • Τέταρτο σε δύναμη εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής που παρουσιάζει κάμψη και συγκεντρώνει ποσοστό 6,4%. 
  • Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%. 
  • Το οριακό για είσοδο στην Βουλή 2,5% καταγράφει η Ένωση Κεντρώων. 
  • Εκτός Βουλής εμφανίζονται το Ποτάμι με 1,4% και ο κυβερνητικός σήμερα εταίρος των ΑΝΕΛ με 1,2%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ευθύνες στην κυβέρνηση για τα τραγικά αποτελέσματα της πυρκαγιάς στο Μάτι επιρρίπτει το 77,6% των πολιτών, έναντι του 18,5% που θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει ευθύνη.

Αρνητική εμφανίζεται η πλειοψηφία της κοινής γνώμης και απέναντι στην επιλογή της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια, με το 69,8% να υποστηρίζει ότι η ελληνική Βουλή δεν πρέπει να την επικυρώσει. Αντίθετα τη συμφωνία στηρίζει ποσοστό 22,8%.

Το 74% δηλώνει ότι διακατέχεται από θυμό και απογοήτευση για τη συγκυβέρνηση, ενώ το 72% δεν πιστεύει τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ. 

Τέλος το 81,1% των πολιτών θεωρεί ότι η έξοδος από το Μνημόνιο σηματοδοτεί διατήρηση της αυστηρής επιτροπείας της χώρας μας από τους πιστωτές. 

Πηγές: skai.gr, protothema.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου