1 Δεκεμβρίου 2019

Στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Βιέννη

Οι Βιεννέζοι βιάζονται. Πριν ακόμα μπει ο Δεκέμβρης, σχεδόν από τα μέσα του Νοέμβρη, αρχίζουν τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Μιας και βρεθήκαμε εκεί στη Βιέννη, 
διαθέσαμε ένα βραδάκι για να περιπλανηθούμε για αρκετή ώρα στο χώρο των κεντρικών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πλατεία Δημαρχείου (Rathausplatz).

Στην πλατεία Δημαρχείου (Rathausplatz)

Εκεί στο μεγάλο πάρκο, όπου στο βάθος δεσπόζει το εντυπωσιακό Rathaus (Δημαρχείο), κάναμε τη βόλτα μας ανάμεσα στο πυκνό πλήθος, ζήσαμε για λίγο -και κάπως πρόωρα- τη χριστουγεννιάτικη βιεννέζικη ατμόσφαιρα που ήταν φαντασμαγορική, πήραμε κάποια αναμνηστικά δωράκια, ήπιαμε το παραδοσιακό Glühwein (το ζεστό γλυκό κρασί με τα μπαχαρικά), και φύγαμε!

Το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Δημαρχείου

Στην πλατεία Δημαρχείου (Rathausplatz)

Το Δημαρχείο (Rathaus)

Να σημειώσουμε εδώ ότι το Rathaus (Ράτχαους) είναι ένα επιβλητικό κτιριακό συγκρότημα, σε γοτθικό στυλ, που καταλαμβάνει ολόκληρο το τετράγωνο και στεγάζει το Δημαρχείο και την τοπική κυβέρνηση του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης.

Το θέατρο Burgtheater από την πλατεία Δημαρχείου 

Όμως η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα υπήρχε ήδη σε πολλά σημεία της Βιέννης. Έτσι κάναμε τη βόλτα μας και στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Στεφάνου (Stephansplatz) που είχε και αυτή το δικό της χριστουγεννιάτικο διάκοσμο.
 
Ο Άγιος Στέφανος βραδάκι με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Να σημειώσουμε εδώ και πάλι ότι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου (Stephansdom), είναι το σύμβολο της Βιέννης, αλλά και το επίκεντρο πολλών σημαντικών γεγονότων στην ιστορία του αυστριακού έθνους. Στη σημερινή του μορφή, σε μεικτό ρομανικό και γοτθικό ρυθμό, φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του.

Πίνοντας Glühwein στην πλατεία του Αγίου Στεφάνου

Και ας μην ξεχνάμε ότι η Βιέννη είναι ένας από τους πιο κλασικούς εορταστικούς προορισμούς στην Ευρώπη για τα Χριστούγεννα. 

Κείμενα και φωτογραφίες: Takis Ant για το afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου