25 Νοεμβρίου 2019

Το πιο φημισμένο σνίτσελ της Βιέννης, στου Figlmüller

Αφού βρεθήκαμε για λίγες μέρες στη Βιέννη δεν μπορούσαμε να μην φάμε το φημισμένο αυστριακό σνίτσελ. Και αυτό φυσικά έγινε σε ένα από τα δυο εστιατόρια του Figlmüller στο κέντρο της πόλης. "Το πιο φημισμένο σνίτσελ στον κόσμο" αναφέρει στην πινακίδα του, κάτι που δεν είναι καθόλου υπερβολή!

Η ναυαρχίδα των εστιατορίων του Figlmüller στην οδό Wollzeile 5, λίγα μέτρα από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, που χαρακτηρίζεται σαν "το σπίτι του Σνίτσελ", ιδρύθηκε το 1905 και από τότε "προσφέρει στους επισκέπτες της τις καλύτερες στιγμές του βιεννέζικου τρόπου ζωής, καθώς και ένα εξαιρετικό σνίτσελ" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. 

Εδώ ήταν αδύνατο να μπούμε αφού δεν είχαμε κλείσει τραπέζι κάποιες μέρες νωρίτερα...

Figlmüller στην οδό Wollzeile 5

Figlmüller στην οδό Wollzeile 5

Figlmüller στην οδό Wollzeile 5

Μας πρότειναν όμως να πάμε λίγα μέτρα πιο πέρα, στην Bäckerstraße 6, όπου από το 2001 λειτουργεί το δεύτερο (πιο μεγάλο, αλλά στο ίδιο στυλ και με την ίδια ποιότητα) εστιατόριο του Figlmüller. Και πήγαμε. Και αισθανθήκαμε ότι είμασταν αρκετά τυχεροί αφού μπορέσαμε να βρούμε (όχι και τόσο εύκολα) τραπέζι! Λίγο αργότερα είχε σχηματιστεί μια αρκετά μεγάλη ουρά αναμονής που έφτανε μέχρι έξω τον δρόμο!

Figlmüller στην Bäckerstraße 6

"Έχουμε 14 κύρια πιάτα στο μενού, αλλά για τους περισσότερους επισκέπτες το ένα είναι αρκετό" λένε εκεί. Και φυσικά εννοούν το σνίτσελ! 

Figlmüller στην Bäckerstraße 6

Figlmüller στην Bäckerstraße 6

Και ήταν πράγματι κάτι το εξαιρετικό! Και επίσης χορταστικό! Η τιμή του κάθε ενός πιάτου σνίτσελ, που εμείς φάγαμε, ήταν 15,50 ευρώ που μαζί με τη σαλάτα και την απαραίτητη πολύ καλή μπύρα έφτασε στα 25 περίπου ευρώ το άτομο. Το απολαύσαμε όμως... 

Καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου

1905, το ξεκίνημα: Ήταν τότε που ο Johann Figlmüller άνοιξε μια μικρή ταβέρνα στο Wollzeile, ακριβώς πίσω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Από την αρχή οι πελάτες σύχναζαν εκεί για τον ασύγκριτο βιεννέζικο τρόπο ζωής. Σε ένα εστιατόριο που ήταν πάντα ένας καλός χώρος για να συνομιλήσει αλλά και να γιορτάσει κάποιος, που είχε ένα υπέροχο μενού και μπορούσε να επιλέξετε κάποιο από τα τοπικά κρασιά. Και φυσικά το κυριότερο, κατείχε την αυθεντική παράδοση του σνίτσελ. 

Οι αδελφοί Hans Jr. και Thomas Figlmüller, η τέταρτη πλέον γενιά, διατηρούν ακόμα αυτήν την παράδοση. 

Αν βρεθεί κάποιος στη Βιέννη αξίζει να δοκιμάσει το σνίτσελ του Figlmüller, σίγουρα δεν θα το μετανιώσει...

Κείμενα και φωτογραφίες: Takis Ant για το afirimeno.com
με στοιχεία από το figlmueller.at






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου