13 Φεβρουαρίου 2020

Ιάπωνας 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο

Ποιο είναι το «μυστικό» της μακροζωίας του; Το χαμόγελο!

Μία θέση στα βιβλία των Ρεκόρ Γκίνες κέρδισε ένας Ιάπωνας ηλικίας 112 ετών, ο οποίος ανακηρύχθηκε ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στον κόσμο. 

Πρόκειται για τον Σιτέτσου Ουατάναμπε, ο οποίος γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1907 στη Νιιγκάτα της βορειοδυτικής Ιαπωνίας.

Ο κ. Ουατάναμπε έλαβε και επισήμως τον τίτλο του γηραιότερου εν ζωή άνδρα του κόσμου την Τετάρτη, σε τελετή στον οίκο ευγηρίας όπου διαμένει, στη γενέτειρά του.

Όσο για το «μυστικό» της μακροζωίας του; Όπως απάντησε ο ίδιος, είναι το χαμόγελο. "Don't get angry and keep smiling" (Μην θυμώνετε και συνεχίζετε να χαμογελάτε) είπε.

Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ του γηραιότερου άνδρα στον κόσμο, ο επίσης Ιάπωνας Μασάζο Νονάκα, απεβίωσε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 112 ετών και 266 ημερών.

Κάτοχος του τίτλου του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο είναι μια γυναίκα, επίσης Γιαπωνέζα, η Κάνε Τανάκα, η οποία έκλεισε τον περασμένο μήνα τα 117 της χρόνια.

Σύμφωνα με τα βιβλία των Ρεκόρ Γκίνες, το ρεκόρ μακροζωίας - το οποίο ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί επισήμως - εξακολουθεί να κατέχει η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν, ο οποία απεβίωσε το 1997 σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών.

Πηγές, naftemporiki.grtwitter.com/seattletimes

1 σχόλιο:

  1. Έφυγε από τη ζωή ο 112 ετών Ιάπωνας που μόλις πριν από δύο εβδομάδες είχε ανακηρυχθεί ως ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Ο Σιτέτσου Ουατάναμπε, ο οποίος είχε γεννηθεί στις 5 Μαρτίου του 1907 στην Νιιγκάτα της βορειοδυτικής Ιαπωνίας, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή στον οίκο ευγηρίας στον οποίο διέμενε. Όταν του είχε απονεμηθεί ο τίτλος από τα βιβλία των ρεκόρ Γκίνες, ο Ουατάναμπε, ο οποίος είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, είχε πει ότι το μυστικό της μακροβιότητας είναι «να μην θυμώνεις ποτέ και να κρατάς το χαμόγελό σου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή