18 Φεβρουαρίου 2020

Καθαρόαιμα άλογα από τη Ρωσία για να κάνει ιππασία ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Βόρεια Κορέα, ο ηγέτης της οποίας Κιμ Γιονγκ Ουν είχε εμφανισθεί πέρυσι σε βίντεο να διασχίζει ως ιππέας πάνω σε ένα άσπρο άλογο μια χιονισμένη βουνοπλαγιά, έχει δαπανήσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να αγοράσει 12 καθαρόαιμα άλογα από τη Ρωσία, σύμφωνα με τα στοιχεία των ρωσικών τελωνειακών αρχών. 

Συνοδευόμενος από ανώτατους βορειοκορεάτες αξιωματούχους ο Κιμ Γιονγκ Ουν πραγματοποίησε τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο δύο διαδρομές ως ιππέας στις χιονισμένες πλαγιές του ιερού όρους Παέκτου (την πνευματική γενέτειρα της δυναστείας των Κιμ), στις οποίες δόθηκε ιδιαίτερη δημοσιότητα. 


Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν την εκδρομή αυτή του ηγέτη ως μια σημαντική επίδειξη δύναμης, σε μια στιγμή που η χώρα του δέχεται διεθνείς πιέσεις, ενώ η φωτογραφία που τον δείχνει καβάλα πάνω σ’ ένα άσπρο άλογο που καλπάζει έκανε τον γύρο του κόσμου.


Η Βόρεια Κορέα έχει μια μακρά παράδοση αγοράς ακριβών αλόγων από την Ρωσία και τα στοιχεία του ρωσικού τελωνείου, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τα το δίκτυο NKNews που βρίσκεται στην Σεούλ, συγκεντρώθηκαν τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνειακών αρχών, η Ρωσία εξήγαγε 12 άλογα στη Βόρεια Κορέα τον περασμένο χρόνο αξίας 75.509 δολαρίων.

Η αγορά αυτή ήταν η μεγαλύτερη από το 2015, όταν η Βόρεια Κορέα είχε διαθέσει τότε 192.204 δολάρια για να αγοράσει 61 άλογα από τη Ρωσία. Γενικά η Βόρεια Κορέα έχει αγοράσει 138 άλογα από το 2010 έως το 2019, συνολικής αξίας 584.302 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρωσικού τελωνείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου