11 Ιουνίου 2020

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 11.6.2020

Ξεκινούν από σήμερα οι παρεμβάσεις και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο των έργων για τον «Μεγάλο Περίπατο». Όμως, μεγάλο ε
νδιαφέρον για να κάνει τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» εκφράζει και ... ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν (!), σύμφωνα τουλάχιστον με το σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή". 

Ένα σύντομο ρεπορτάζ από την ίδια εφημερίδα:

Ξεκινά ο «Μεγάλος Περίπατος»
Ξεκινούν από σήμερα οι παρεμβάσεις και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο των έργων για τον «Μεγάλο Περίπατο» που στόχο έχει την απόδοση της Αθήνας «σε όλους», Αθηναίους και τουρίστες, μέσω της αύξησης του ελεύθερου χώρου για τη κυκλοφορία των πεζών αλλά και των ποδηλάτων.
Η αρχή των παρεμβάσεων γίνεται σήμερα από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Ολγας και την Ηρώδου του Αττικού, όπου θα δημιουργηθούν οι πρώτες ζώνες προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα. Εκεί, από σήμερα το πρωί ξεκινούν περιορισμοί στην πρόσβαση των Ι.Χ. με την εξαίρεση συγκεκριμένων κατηγοριών οχημάτων. Ακολούθως, από το πρωί της Κυριακής αναμένεται να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στη πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου, με αντίστοιχους περιορισμούς στην κυκλοφορία, ενώ οι παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο-εμπορικό τρίγωνο της πόλης αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Ιουλίου.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και τις μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, ο «Μεγάλος Περίπατος», θα δώσει τέλος στις εικόνες με τις παρκαρισμένες μοτοσικλέτες στα πεζοδρόμια, δημιουργώντας 2.000 θέσεις στάθμευσης δικύκλων, ενώ θα αυξήσει και τις θέσεις των ταξί στις 12 πιάτσες που θα δημιουργηθούν.
«Το κέντρο ανοίγει για όλους και όχι μόνο για τα Ι.Χ. όπως γίνεται σήμερα. Ο “Μεγάλος Περίπατος” αλλάζει την Αθήνα. Βάζει τέλος στα μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια και δίνει 2.000 θέσεις στάθμευσης δικύκλων, δίνει 50.000 τ.μ. ελεύθερου χώρου και αυξάνει την ταχύτητα των διαδρομών των λεωφορείων. Επιτρέπει στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις να δουλεύουν ανεμπόδιστα. Μακριά από την άναρχη στάθμευση και το κυκλοφοριακό χάος. Εδώ ξεκινά μία επανάσταση ισορροπίας. Είναι η επανάσταση στο δικαίωμα της μετακίνησης του πεζού, του ποδηλάτη και του επιβάτη», σημείωσε με αφορμή την εκκίνηση των εργασιών ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, τονίζοντας ότι το κέντρο δεν πρόκειται να κλείσει σε καμία φάση του έργου.
Εξάλλου, σήμερα η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος την ενημέρωσε σχετικά με τις παρεμβάσεις του Δήμου στο κέντρο της Αθήνας. Η κ. Σακελλαροπούλου ευχήθηκε τα έργα να συμβάλλουν στην αναβάθμιση τής καθημερινής ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας, ενώ επισήμανε ότι το ιστορικό κέντρο της πόλης πρέπει να γίνει ξανά πόλος έλξης και να αποκτήσει τη ζωντάνια που του αξίζει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου