30 Ιουνίου 2020

Ιούνιος 2020: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του μήνα Ιουνίου από την επικαιρότητα κυρίως στη χώρα μας, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα εξακολουθεί να δεσπόζει η πανδημία του κορωνοϊού παρά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων με τον τερματισμό της καραντίνας. Επίσης η τουρκική προκλητικότητα, καθώς και οι αποκαλύψεις (προς το τέλος του μήνα) στην προανακριτική για Παπαγγελόπουλο. 

Επάνω αριστερά ένα σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" σήμερα (ως η "γελοιογραφία της ημέρας 30.6.2020): Λίγο πρι τους πάρουν το "μαγαζί", όλα τα παιδιά (Παπαγγελόπουλος, Καμμένος, Τσίπρας) στην πίστα! 

Ακολουθούν τα 10 Σκίτσα του Μήνα με χρονολογική σειρά:

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (3.6.2020). Τραπεζάκια έξω, στη θάλασσα, και ο Ερντογάν ξεκινά τις γεωτρήσεις, τηρώντας πάντως λόγω πανδημίας τις αποστάσεις του ... ενάμισι μέτρου από την ακτή της Ρόδου! Έχει ήδη δημοσιευτεί ο χάρτης των τουρκικών διεκδικήσεων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον Ριζοσπάστη (5.6.2020). Η τουριστική περίοδος ξεκινάει, άντε να μας φέρει την ανάκαμψη! Όμως ο κορωνοϊός (ο κακός λύκος στο δάσος) καραδοκεί! Στην πρώτη γραμμή τώρα "σπρώχνονται" τα γκαρσόνια και όσοι έρχονται σε άμεση επαφή με τους τουρίστες: 

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον Ελεύθερο Τύπο (7.6.2020). Μετά την οικονομική κρίση που κράτησε σχεδόν μια δεκαετία, αλλά και την κλιματική κρίση που πάντα υπήρχε, μας ήρθε από τις αρχές του χρόνου και η υγειονομική κρίση. Έγινε λοιπόν η κρίση η νέα κανονικότητα!  

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα Συντακτών (12.6.2020). Με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τα διαγγέλματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδείχθηκε "ηγέτης". Στο σκίτσο ένας σχετικός διάλογος (και η άποψη του σκιτσογράφου), μεταξύ Κορωνοϊού και Μητσοτάκη:

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (13.6.2020). Έλεγχος τουριστών, εάν έχουν covid-19, με μια απλή ερώτηση (αγγλικά νηπιαγωγείου) και μια μονολεκτική απάντηση. Να θυμίσουμε ότι το υπουργείο Παιδείας προτείνει τη διδασκαλία των αγγλικών "με ένα παιγνιώδη τρόπο" και στο νηπιαγωγείο. 

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο "Έθνος της Κυριακής" (14.6.2020). Εικόνες παραβατικότητας και συνωστισμού σε παραλίες και beach bar με χαρακτηριστική περίπτωση το δίμηνο λουκέτο για συνωστισμό σε beach bar στη Μύκονο λίγες μέρες πριν. Αλλά και ο κίνδυνος του κορωνοϊού (που περιμένει και παραγγέλνει) για όσους εργάζονται εκεί: 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (16.6.2020). Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αγόρασε 6 ακίνητα το 2019, ενώ μέσα σε δύο χρόνια έχει αγοράσει 16, όλα σε τιμές ευκαιρίας, φτάνοντας αισίως τα 38 ακίνητα. Έφτιαξε την 
Παπαδημούπολη! Πολλά τα ενοικιάζει σε ΜΚΟ και μεμονωμένους μετανάστες, από όπου βγάζει πάνω από 6.000 ευρώ τον μήνα! 

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο "Έθνος της Κυριακής" (21.6.2020). Όταν ο Ερντογάν καλείται να σεβαστεί το δίκαιο, το νόμο και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μπει με τα πλωτά του γεωτρύπανα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, δηλαδή να ... περάσει αφού πρώτα ... θερμομετρηθεί! 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (24.6.2020). Στο λάκκο που για άλλους έσκαβε ο Παπαγγελόπουλος κινδυνεύει να πέσει ο ίδιος μέσα παρασύροντας και τον Νίκο Παππά μετά και τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Παππά - Μιωνή

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (26.6.2020). Τα άπλυτα του ΣΥΡΙΖΑ, που σφυρίζει αδιάφορα, στη φόρα! Στην απλώστρα οι Παπαγγελόπουλος, Τσίπρας και Παππάς. Το νταούλι παίζει ο Μιωνής με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους του με τον Παππά

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας". 

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Μάιος 2020: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Απρίλιος 2020: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα 
Μάρτιος 2020: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Φεβρουάριος 2020: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα 
Ιανουάριος 2020: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου