12 Ιουνίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 12.6.2020

Mε... υπεύθυνη δήλωση στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ, που 
δεσμεύει τους οπαδούς του Αμερικανού προέδρου ότι δεν θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που μολυνθούν από τον κορωνοϊό
Πότε θα επαναληφθούν αγκαλιές και χειραψίες, καθώς και άλλες καθημερινές δραστηριότητες; Τι απαντούν οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι.
Γκάφα Τσίπρα: «Να έρθουν τουρίστες θετικοί στον ιό» 

Mε... υπεύθυνη δήλωση στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ

«Υπεύθυνη δήλωση», η οποία θα τους δεσμεύει ότι δεν θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη εναντίον της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ σε περίπτωση που μολυνθούν από τον κορωνοϊό σε προεκλογική συγκέντρωση, 
καλούνται να υπογράψουν οι οπαδοί του Αμερικανού προέδρου για να εγγραφούν στον κατάλογο και να μπορέσουν να είναι παρόντες.
«Πατώντας το κουμπί της εγγραφής (...), αποδέχεστε ότι υπάρχει κίνδυνος έκθεσης» στον κορωνοϊό «σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο όπου παρίστανται άλλοι άνθρωποι» και «συμμετέχοντας σε αυτή τη συγκέντρωση, εσείς και οι άλλοι προσκεκλημένοι (...) αναλαμβάνετε την πλήρη ευθύνη για όλους τους κινδύνους», αναφέρεται στη σελίδα για τη συγκέντρωση του Τραμπ στην Οκλαχόμα την Παρασκευή 19η Ιουνίου. Ζητείται επίσης να μη γίνει επίρριψη της ευθύνης για ενδεχόμενη μόλυνση σε στέλεχος ή εργαζόμενο της εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου. Δεν γίνεται καμία αναφορά στη χρήση προστατευτικής μάσκας.
Πηγή: kathimerini.gr 


Πότε θα επαναληφθούν αγκαλιές και χειραψίες;

Οι New York Times ρώτησαν τη γνώμη 511 επιδημιολόγων και λοιμωξιολόγων σχετικά με το πότε προβλέπουν ότι θα μπορούν να επαναληφθούν 20 καθημερινές δραστηριότητες.
Το 42% των 511 ερωτηθέντων επιστημόνων δήλωσαν ότι θα κάνουν τουλάχιστον έναν χρόνο για να πάνε σε γάμο ή κηδεία, ενώ το 41% τρεις έως 12 μήνες και μόνο το 17% προτίθεται να το κάνει φέτος το καλοκαίρι.
Επίσης το 42% δεν σκοπεύει να ανταλλάξει χειραψίες ή αγκαλιές με φίλους πριν περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος, το 39% θα το κάνει μέσα στους επόμενους 3 έως 12 μήνες, το 14% αυτό το καλοκαίρι και το 6% ποτέ ξανά στη ζωή του.
Πηγή: naftemporiki.gr


Γκάφα Τσίπρα: «Να έρθουν τουρίστες θετικοί στον ιό»

Στη συζήτηση που είχε με την Όλγα Τρέμη στο Φόρουμ των Δελφών ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε σε… γλωσσικό ολίσθημα.
Μιλώντας για τον τουρισμό εν μέσω κορωνοϊού ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Να μπαίνουν στο αεροπλάνο μόνον οι τουρίστες που, μετά από έλεγχο, βρίσκονται με δείγμα θετικό στον ιό»!.
Πηγή: dailypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου