18 Νοεμβρίου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 18.11.2022

Ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε αμοιβή 315.000 ευρώ για ομιλία του στις ΗΠΑ, πλέον 
δωρεάν μεταφορά και διαμονή!
Πλήρωσαν 161.000 ευρώ για τις «χρυσές» μπριζόλες του Νουσρέτ στο Άμπου Ντάμπι!
Το ημερολόγιο 2023 της Pirelli γιορτάζει το πάθος πίσω από τα μοντέλα.
Η ξεχωριστή τσάντα της πριγκίπισσας Νταϊάνα κυκλοφορεί ξανά.
Βρέθηκε η μεγαλύτερη θαλάσσια χελώνα της Ευρώπης με μήκος σχεδόν τέσσερα μέτρα!

Μπόρις Τζόνσον: Έλαβε αμοιβή 315.000 ευρώ για ομιλία του στις ΗΠΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον (φωτογραφία επάνω αριστερά), έλαβε περίπου 315.000 ευρώ για μια ομιλία που εκφώνησε τον περασμένο Οκτώβριο σε συνέδριο ασφαλιστικών εταιρειών στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το μητρώο της Βουλής των Κοινοτήτων στο οποίο οι βουλευτές καταχωρούν τα εισοδήματά τους.
Ειδικότερα, στην καταχώρηση αναφέρεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε 276.130 στερλίνες (314.830 ευρώ) για μια ομιλία διάρκειας 30 λεπτών και τη συμμετοχή του σε 45λεπτη συζήτηση ενώπιον ασφαλιστικών πρακτόρων και συμβούλων στο Κολοράντο Σπρινγκς. Ο Τζόνσον ανέφερε ότι εργάστηκε συνολικά 8,5 ώρες. Είχε εξασφαλίσει επίσης δωρεάν μεταφορά και διαμονή για τον ίδιο και δύο συνοδούς.
Το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιήθηκε περίπου έναν μήνα μετά την αποχώρησή του από τη Ντάουνινγκ Στριτ.
Πηγή: kathimerini.gr

Πλήρωσαν... 161.000 ευρώ για τις «χρυσές» μπριζόλες του Νουσρέτ

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η ανάρτηση μίας απόδειξης στο Instagram από τον διάσημο Τούρκο σεφ, Νουσρέτ, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ως Salt Bae. Σύμφωνα με τα στοιχεία του παραστατικού, το... μεγάλο φαγοπότι έλαβε χώρα χθες στο κατάστημα του διάσημου Τούρκου σεφ στο Άμπου Ντάμπι.
Εκστασιασμένος ο Νουσρέτ από το ύψος του λογαριασμού που έφτασε τα 161.550 ευρώ, ανάρτησε το σχετικό έγγραφο, χωρίς 
να αποκαλύψει ποιος οι ποιοι ήταν εκείνοι που πλήρωσαν το εξωφρενικό ποσο, γράφοντας ότι «η ποιότητα δεν είναι ποτε ακριβή»! Την άποψή του ωστόσο δεν φάνηκε να συμμερίζονται όλοι οι ακόλουθοί του. «Ξεκάθαρη ληστεία» σχολίασε κάποιος.
Εκτός από τα ορεκτικά και τις «χρυσές» μπριζόλες ο πελάτης άνοιξε και δυο μπουκάλια κρασί Petrus 2009 και πλήρωσαν σε ντιράμ 200.000 (52.541 ευρώ). 
Πηγή: protothema.gr

Το ημερολόγιο 2023 της Pirelli γιορτάζει το πάθος πίσω από τα μοντέλα

Η αυστραλιανή φωτογράφος μόδας Έμα Σάμερτον(Emma Summerton) συνεργάστηκε με 14 από τα πιο γνωστά μοντέλα του κόσμου για την 49η έκδοση του θρυλικού ημερολόγιου της Pirelli για το 2023, με το μότο: «Γράμματα αγάπης στη μούσα (Love Letters to the Muse)», δημιουργώντας ονειρικά αρχέτυπα γυναικών που την ενέπνευσαν, σύμφωνα με το ΑP.
Η Κάρλι Κλος (Karlie Kloss) εμφανίζεται ως τεχνικός, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι (Emily Ratajkowski) ως συγγραφέας, η Κάρα Ντελεβίν (Cara Delevingne) ως ηθοποιός, η Σάσα Πιβοβάροβα (Sasha Pivovarova) ως ζωγράφος και η Άσλεϊ Γκράχαμ (Ashley Graham) ακτιβίστρια, η καθεμία αντιπροσωπεύει μία αναφορά σε πάθη πέρα από την πασαρέλα και τις φωτογραφήσεις.
«Ελπίζω, ακούγοντας όλες αυτές τις σπουδαίες γυναίκες να μιλούν για το ταξίδι τους, για το ποιες είναι, να γίνουν πηγή έμπνευσης για τις υπόλοιπες», αναφέρει η Σάμερτον.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ξεχωριστή τσάντα της πριγκίπισσας Νταϊάνα κυκλοφορεί ξανά

Ο εμβληματικός γαλλικός οίκος μόδας Dior ανακοίνωσε την επανέκδοση της μίνι τσάντας «Lady Dior», η οποία συγκέντρωσε θαυμαστές σε όλο τον κόσμο όταν «φορέθηκε» από την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Νταϊάνα στο Met Gala του 1996.
Ήταν δώρο της τότε Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας Μπερναντέτ Σιράκ προς εκείνη σε ένα ταξίδι της στο Παρίσι το 1995. Μια μικρή υφασμάτινη τσάντα που τότε ήταν γνωστή ως Chouchou, με μια μικρή λαβή, τετράγωνο σχήμα με καπιτονέ υφή και ένα γούρι που κρεμόταν και αναπαρήγαγε τα γράμματα του οίκου.
Πηγή: amna.gr

Βρέθηκε η μεγαλύτερη θαλάσσια χελώνα της Ευρώπης 

Αριστερά: Καλλιτεχνική απεικόνιση της μεγαλύτερης θαλάσσιας χελώνας της Ευρώπης

Ανακαλύφθηκε στην Ισπανία μια πανάρχαια πραγματικά τεράστια χελώνα. Πρόκειται για ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος αρχαίας θαλάσσιας χελώνας που έζησε πριν περίπου 72 έως 84 εκατομμύρια χρόνια.
Έχοντας μήκος 3,74 μέτρων, είναι η μεγαλύτερη θαλάσσια χελώνα που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες που έχουν ζήσει ποτέ στη Γη.
Έως τώρα δεν είχε ανακαλυφθεί καμία θαλάσσια χελώνα στην Ευρώπη, εξαφανισμένη ή ζωντανή, που να ξεπερνά σε μήκος το ενάμισι μέτρο.
Οι ερευνητές του Καταλανικού Ινστιτούτου Παλαιοντολογίας του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, με επικεφαλής τους Άνχελ Λουχάν και Άλμπερτ Σέλες, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Scientific Reports», βρήκαν το νέο γιγάντιο απολίθωμα στην περιοχή Καλ Τοράδες της βορειοανατολικής Ισπανίας.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου