18 Νοεμβρίου 2022

Goldman Sachs: Οι «10 εντολές» για τις αγορές το 2023

Τα στοιχεία που θα καθορίσουν την πορεία των αγορών το επόμενο έτος. Ο «χρησμός» του επενδυτικού οίκου για μετοχές, ομόλογα, εμπορεύματα. Τι αναμένει για ανάπτυξη και πληθωρισμό. Από το euro2day.gr:

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εξέδωσε, όπως κάθε χρόνο, τον κατάλογο με τα δέκα κυρίαρχα μακροοικονομικά και αγοραία θέματα που αναμένει να κυριαρχήσουν στο επενδυτικό τοπίο το 2023.

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι το επόμενο έτος θα αφήσουμε επιτέλους πίσω μας τις πανδημικές διαταραχές για να αντιμετωπίσουμε τους πιο συμβατικούς κινδύνους γύρω από τον πληθωρισμό και την ύφεση και θα επιστρέψουμε στις επενδύσεις σε έναν κόσμο με υψηλότερες αποδόσεις μετά από περισσότερο από μια δεκαετία.

Ο δεκάλογος των θεμάτων είναι: 
  1. «Σε στενό μονοπάτι»: κεντρική υπόθεση η ήπια προσγείωση στις ΗΠΑ αλλά με μεγάλους κινδύνους εκατέρωθεν.
  2. Η αξία έναντι των κυκλικών μετοχών: βελτίωση των αποτιμήσεων αλλά ασαφής ο ‘πάτος’ στις αγορές.
  3. Στη σκιά της ύφεσης: πτωτικοί κίνδυνοι έως ότου ο πληθωρισμός πέσει περισσότερο και η δραστηριότητα σταματήσει να επιβραδύνεται.
  4. Προς την "κανονικότητα": η χαμηλότερη μεταβλητότητα των επιτοκίων και ένας παρατεταμένος κύκλος μπορεί να εξακολουθούν να σημαίνουν μέτριες αποδόσεις.
  5. Η κυριαρχία του δολαρίου: σε πορεία για αντίστροφη μέτρηση.
  6. Εμπόδιο: δυσκολία από τους περιορισμούς που δημιουργεί η ενεργειακή κρίση.
  7. Ο «ταύρος» στο μαγαζί της Κίνας: τακτικά δυνατή η αγορά της Κίνας με διαρθρωτικές όμως ανησυχίες.
  8. Περιορισμένη ανοδική πορεία των αναδυόμενων αγορών: χρειάζεται επιλογή ανάμεσα από τις αγορές.
  9. Λιγότερος κίνδυνος πολιτικής, μεγαλύτερος κίνδυνος ανάπτυξης: οι κίνδυνοι ύφεσης συν την ανακούφιση από τον πληθωρισμό ευνοούν τα ομόλογα και τα μετρητά προς το παρόν.
  10. Η επιστροφή της (πραγματικής) απόδοσης: περιορισμένη η άνοδος αν δεν υπάρξει ‘βαθιά φτήνια’ ή μεγάλο παραγωγικό κενό.
Πιο αναλυτικά, τα δέκα κορυφαία θέματα της αγοράς για το 2023 σύμφωνα με την Goldman Sachs, στο Goldman Sachs: Οι «δέκα εντολές» για τις αγορές το 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου