7 Νοεμβρίου 2022

Κακόβουλα λογισμικά, κακόβουλα μυαλά

Ενας κατάλογος σαν κι αυτόν του «Documento» φτιάχνεται σε δέκα λεπτά, οι αποδείξεις είναι το θέμα. Γιατι, 
εκτός από κακόβουλα λογισμικά, κυκλοφορούν και κακόβουλα μυαλά. 
Μια άποψη, του Δημ. Ευθυμάκη στο Protagon.gr (απόσπασμα):

Το «Documento» δημοσίευσε έναν μακρύ κατάλογο πολιτικών προσώπων, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων που υποστηρίζει ότι παρακολουθούνται ή παρακολουθούνταν με κυβερνητική εντολή... Το ζήτημα είναι σοβαρό. Είναι θέμα δημοκρατίας. Πλην, δίπλα σε αυτόν τον κατάλογο των τρανταχτών ονομάτων δεν επισυνάπτεται η παραμικρή απόδειξη... Η πληροφορία ότι οι παρακολουθήσεις έγιναν με το Predator δεν διαφωτίζει το σκηνικό...

Προσοχή όμως. Διότι σε αυτή τη χώρα, εκτός από κακόβουλα λογισμικά, κυκλοφορούν και κακόβουλα μυαλά. Ενας κατάλογος σαν κι αυτόν του «Documento» φτιάχνεται σε δέκα λεπτά, οι αποδείξεις είναι το θέμα. Οι ενδείξεις έστω. Κάποιες μαρτυρίες τουλάχιστον. Κάποιες υπόνοιες ίσως. Ενας μίτος, βρε αδερφέ, από τον οποίον μπορεί να ξεκινήσει μια έρευνα της προκοπής. Αν τίποτα απ’ αυτά δεν υφίσταται, τότε ο κατάλογος είναι (επί του παρόντος) τζούφιος. Δηλαδή κατασκευασμένος. Πάει να πει προϊόν κακόβουλων εγκεφάλων.

Ούτε νοείται να δημοσιεύεται ένας κατάλογος χωρίς περαιτέρω στοιχεία και αντί να φροντίζει αυτός που τον διακινεί να αποδείξει τη γνησιότητα του, να καλείται η κυβέρνηση να αποδείξει ότι δεν ισχύει. Με το συριζαϊκό θέσφατο, μάλιστα, «το τι ισχυρίζεται πλέον ένας ένοχος πρωθυπουργός, μικρή σημασία έχει». Αυτά είναι αστεία πράγματα. Ας φέρουν αποδείξεις και τότε τα ξανασυζητάμε. Αλλιώς έχουμε να κάνουμε με πολύ πιο βρώμικη πολιτική από αυτήν που υποτίθεται ότι κάνουν όσοι φυτεύουν κοριούς σε τηλέφωνα.

Πηγή: protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου