9 Νοεμβρίου 2022

Οι Γελοιογραφίες της Ημέρας 9.11.2022

Γενική απεργία σήμερα. Όμως, σε εξέτασή του στον οφθαλμίατρο, ο δικαστής διαβάζει τα γράμματα (μεγάλα και μικρότερα) της λέξης «απεργία» ως «παράνομη και καταχρηστική»!
Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου από ανάρτησή του στο twitter.

Το σχετικό ρεπορτάζ:
Πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη 2022, που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και  Εργατικά Κέντρα.
Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η συμμετοχή των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία, καθώς οι δύο οργανισμοί είχαν προσφύγει στα δικαστήρια. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εμμένουν στις αποφάσεις τους για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, είτε με στάσεις εργασίας είτε με 24ωρη απεργία.
Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς καλύπτονται από την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η οποία και «καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022» δηλώνοντας πως η απεργία είναι νόμιμη.
Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε επίσης και η στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ωστόσο σημειώνεται πως ισχύουν οι ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων που ανακοίνωσε η AEGEAN και η Olympic Air.

Και ένα ακόμη σχετικό με την σημερινή απεργία σκίτσο, όπου ο υπουργός Ανάπτυξης "καταγγέλλει τους εργαζόμενους για στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού κατά της ακρίβειας"! 
Το σκίτσο είναι επίσης του Τάσου Αναστασίου από ανάρτησή του στο twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου